Büyükerşenin, Kocaya hakaret ettiği iddiasıyla açılan

Büyükerşenin, Kocaya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene bin 740 lira adli para cezası verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin, genel seçimler öncesi katıldığı bir televizyon programında, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca tarafından açılan davada, Büyükerşene bin 740 lira adli para cezası verildi.
     Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve avukatı Cemal Okan Yüksel ile milletvekili Salih Kocanın avukatları İsmail Hakkı Civelekler ve Pınar Turhanoğlu katıldı.
     Büyükerşenin avukatı Yüksel, mahkemeye, Salih Kocanın seçimlerden önce katıldığı bir yerel televizyon kanalındaki program kaydının CDsini sunarak, dökümünün yaptırılmasını istedi. Hakim ise Yükselin bu talebini reddetti.
     Büyükerşen de ilk savunmasındaki Hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebinden vazgeçtiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Bu olay, müştekinin yapamadıkları birçok işi yapamayışlarının sebebi olarak değişik platformlarda beni hedef göstermesiyle ortaya çıktı. O tarihte milletvekili adayı olan müştekinin halka doğruları söylemesi gerekirdi ancak söylemedi. Ben de davaya konu edilen televizyon programında müştekinin beyanlarının gerçeği yansıtmadığını resmi belgeleriyle kanıtladım. Müşteki, beyanlarını tek bir televizyon kanalında değil, değişik basın organlarında dile getirmişti. Ben siyasetin içinde bir kişi olarak doğru söylenmesi gerektiğine inanırım. Müştekinin de halka doğru söylemediğini bu şekilde dile getirdim. Kendisine sıfat vererek Yalancı demedim. Sadece yalan söylediğini belirttim. Bunu mahkemenizin takdirine bırakırım. Beraatımı talep ediyorum. Adalet eninde sonunda yerini bulacaktır.
     Kocanın avukatı Civelekler ise Büyükerşenin katıldığı televizyon programında müvekkiline sürekli rencide edecek sözler sarf ettiğini savunarak, şikayet dilekçelerini tekrar ettiklerini kaydetti.
     Hakaret suçunun işlendiğine kanaat getiren hakim, Büyükerşene bin 740 lira adli para cezası verdi. Adli para cezasının ödenmemesi halinde hapis cezasına çevrileceği belirtildi.
    
     -Olay-
    
     Koca, Büyükerşenin, son genel seçimlerden bir kaç gün önce katıldığı bir televizyon programında kendisine yalancı diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle dava açmıştı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büyükerşenin, Kocaya hakaret ettiği iddiasıyla açılan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER