Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum arz ediyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


ARDAHAN (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum arz ediyor dedi.
     Karstaki çeşitli açılış ve temasların ardından karayoluyla Ardahana gelen Bakan Çelik, beraberindeki Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, SGK Başkanı Fatih Acar, İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile birlikte, Vali Mustafa Tekmeni makamında ziyaret etti.
     Çelik ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kars ve Iğdırda sosyal güvenlik müdürlüklerine ait yeni binaların açılışını yaptıklarını belirterek, işsizlerin istihdamı için belirli projeleri devreye soktuklarını söyledi.
     Bugün burada toplum yararına işe başlatacakları insanlarla buluşacaklarını dile getiren Çelik, bu kişilerin evlerine iş ve aş götürme konusunda destek sunacaklarını kaydetti.
     Bakan Çelik, sözleşmeli personellerin kadroya geçip geçmeyeceği konusuna da değinerek, Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum arz ediyor. Alar, Bler, Cler, alfabetik harflerinde artık yeterli olmadığı bir şekiller alıyor şeklinde konuştu.
     İhtiyaç duyulan personel rejimi konusunda çalışmaların bulunduğunu dile getiren Bakan Çelik, bunları sosyal taraflarla paylaştıktan sonra, kamuoyuyla daha net bir şekilde ifade edeceklerini söyledi.
     Bakan Çelik, Sözleşmeliler, bir ihtiyacın ürünü olarak gerçekleşiyor. Son zamanlarda sözleşmeli personel sayısında bir yığılma olduğunu gördük. 2011 yılında 198 bin sözleşmelimizi kadroya aldık. Ben sayın Başbakanımızla da bu konuyu görüştüm. Seçim öncesi taahhüdümüz olmuştu. Çalışma yapmamızı istedi. Fakat bu dönem meclise bu konu gelmedi. Özellikle büyük şehirler için yerel yönetimlerin yasal düzenlemesi meclise gelecek. O zaman, bu konuları ele alabiliriz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Günay Nuh/Ercüment Daşdelen/Sagip Sezginer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER