Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Niğde Müftüsü Çınar: -Camileri yaşatmanın en iyi yolu, bu mübarek mekanları cemaatsiz bırakmamaktır


NİĞDE (A.A) - Niğde Müftüsü Hasan Çınar, mübarek mekanların ayakta tutularak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, Camileri yaşatmanın en iyi yolu mübarek mekanları cemaatsiz bırakmamaktır dedi.
     Çınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, hafta dolayısıyla başarılı din görevlilerinin ödüllendirileceğini söyledi.
     Bu haftanın toplumun tüm kesimlerini kapsayacak etkinliklerle kutlanmasını sağlamak için çalışmalar yapıldığını ifade eden Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki ana teması Camiler ve Engelliler. Camileri yaşatmanın en iyi yolu bu mübarek mekanları cemaatsiz bırakmamaktır. Çevresini bir kültür merkezi haline getirmek gerekir. Bu maksatla 5 vakit namazın camilerde kılınmasını teşvik eden Peygamberimiz Cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan 27 derece daha faziletli olduğunu bildirmiştir diye konuştu.
     Hafta dolayısıyla hafızlık belgesi alan öğrenciler için ödül töreni düzenleyeceklerini ve 1 özürlü vatandaşa akülü araç alacaklarını belirten Çınar, ayrıca Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürkün de hafta dolayısıyla din görevlilerine yönelik konferans vereceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER