Çamur şeklindeki yağışlar, oto yıkamacıları sevindirdi

Çamur şeklindeki yağışlar, oto yıkamacıları sevindirdi -Kocaelide etkili olan çamur şeklindeki yağışlar nedeniyle kirlenen araçlarını oto yıkamacılara götüren vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide etkili olan çamur şeklindeki yağışlar nedeniyle araçlarını yıkatmak isteyen vatandaşlar, oto yıkamacılarının önünde kuyruk oluşturdu.
     Sabah saatlerinde yaklaşık yarım saat süren sağanak, güneyden gelen toz bulutlarının da etkisiyle çamur şeklinde etkili oldu.
     Yağış nedeniyle araçlarının üzeri çamurla kaplanan vatandaşlardan bazıları oto yıkamacılara giderken, bazıları da ev ve iş yerlerinin önünde aracını yıkamayı tercih etti.
     Vatandaşlardan Hasan Ergüneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çamur şeklindeki yağışlar nedeniyle dün yıkattığı otomobilini tekrar oto yıkamacıya götürmek zorunda kaldığını söyledi.
     Bu durumun oto yıkamacıların işine geldiğini anlatan Ergüneş, Bunun yanında camlar ve balkonlar da çamurla kaplandı. Kadınlar da havalar iyi diye temizlik yaptı yine kirlendi, onların da işi zor diye konuştu.
     Oto yıkamada çalışan Oğuzhan Aksoy da Normalde saat 11.00e kadar 8-9 araba gelirdi, bugün 15i bulduk. Bu yoğunluk akşama kadar devam edecek. Sırada bekleyen araçlar da var ifadesini kullandı.
    
     -Öğleden sonra da bekleniyor
    
     Kocaeli Meteoroloji Müdürü Ahmet İnci ise toz taşınımının genelde Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illeri etkilerken bugün için Kocaeli-İstanbul bölgelerine kadar ulaştığını kaydetti.
     Bunun Libya üzerinden gelen toz kümelerinin Güneyli rüzgarlarla bölgeye ulaşmasından kaynaklandığını dile getiren İnci, Çok uzun süreli bir yağış olmadı. Sabah saatlerinde yaklaşık 45 dakikalık bir yağış aldık. Öğleden sonra yine yağmurla birlikte çamur şeklindeki yağışlar görülecek. Toz partikülleri üzerimizden tam olarak uzaklaşmadı. Yarın için beklemiyoruz
     Yağış sırasında görüş mesafesinin de azalacağı anlatan İnci, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çamur şeklindeki yağışlar, oto yıkamacıları sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER