CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -(Yeni anayasa çalışmaları) Eğer uzlaşılan maddeler üzerinde mutabakat devam ederse sorun yok ama AK Partinin bu konudaki duruşu son günlerde giderek sorgulanır hale geldi (Fotoğra


GİRESUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, Eğer uzlaşılan maddeler üzerinde mutabakat devam ederse sorun yok ama AK Partinin bu konudaki duruşu son günlerde giderek sorgulanır hale geldi dedi.
     Matkap, partisinin Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeni anayasa çalışmalarına değindi.
     CHPnin, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili net duruşu olduğunu vurgulayan Matkap, sözlerini şöyle sürdürdü:
     AK Partinin bir önerisi var, başkanlık sistemini dahil edelim diyor. Başkanlık sistemi, şu anki işleyişi tamamen tersine çevirme anlamı taşır. Dolayısıyla eğer uzlaşılan maddeler üzerinde mutabakat devam ederse sorun yok ama AK Partinin bu konudaki duruşu son günlerde giderek sorgulanır hale geldi. Bu ilk 4 maddeyi bir bütün olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz. Türk milleti kavramının değişmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bunun böyle bilinmesi gerekir.
     Matkap, bir gazetecinin, Ergenekon davasının duruşmasına katılımın sağlanması amacıyla CHPnin yaptığı çağrıyı nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Özellikle Trakyadaki örgütlerimize dönük bu çağrı. Ayrıca İstanbuldaki örgütlerimiz de destek verecek ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER