Oto yıkamacıları sevindiren yağmur

Kocaeli'de etkili olan çamur şeklindeki yağışlar nedeniyle araçlarını yıkatmak isteyen vatandaşlar, oto yıkamacılarının önünde kuyruk oluşturdu.

Oto yıkamacıları sevindiren yağmur

Sabah saatlerinde yaklaşık yarım saat süren sağanak, güneyden gelen toz  bulutlarının da etkisiyle çamur şeklinde etkili oldu.
         
Yağış nedeniyle araçlarının üzeri çamurla kaplanan vatandaşlardan  bazıları oto yıkamacılara giderken, bazıları da ev ve iş yerlerinin önünde  aracını yıkamayı tercih etti.
         
Vatandaşlardan Hasan Ergüneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çamur  şeklindeki yağışlar nedeniyle dün yıkattığı otomobilini tekrar oto yıkamacıya  götürmek zorunda kaldığını söyledi.
         
Bu durumun oto yıkamacıların işine geldiğini anlatan Ergüneş, ''Bunun  yanında camlar ve balkonlar da çamurla kaplandı. Kadınlar da 'havalar iyi' diye  temizlik yaptı yine kirlendi, onların da işi zor'' diye konuştu.
         
Oto yıkamada çalışan Oğuzhan Aksoy da ''Normalde saat 11.00'e kadar 8-9  araba gelirdi, bugün 15'i bulduk. Bu yoğunluk akşama kadar devam edecek. Sırada  bekleyen araçlar da var'' ifadesini kullandı.
         
'Öğleden sonra da bekleniyor'
         
Kocaeli Meteoroloji Müdürü Ahmet İnci ise ''toz taşınımının'' genelde  Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri etkilerken bugün için Kocaeli-İstanbul  bölgelerine kadar ulaştığını kaydetti.
         
Bunun Libya üzerinden gelen toz kümelerinin Güneyli rüzgarlarla bölgeye  ulaşmasından kaynaklandığını dile getiren İnci, ''Çok uzun süreli bir yağış  olmadı. Sabah saatlerinde yaklaşık 45 dakikalık bir yağış aldık. Öğleden sonra  yine yağmurla birlikte çamur şeklindeki yağışlar görülecek. Toz partikülleri  üzerimizden tam olarak uzaklaşmadı. Yarın için beklemiyoruz''
         
Yağış sırasında görüş mesafesinin de azalacağı anlatan İnci, sürücülerin  dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.
<< Önceki Haber Oto yıkamacıları sevindiren yağmur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER