Çanakkalenin zemin etüdü çıkarılıyor

Çanakkalenin zemin etüdü çıkarılıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi işbirliğinde kentin zemin etütleri çıkarılıyor.
     Zemin etütlerinin tespitine ilişkin ek protokol Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından Çanakkale Belediyesinde imzalandı.
     Gökhan, yeni imara açılan 5 bin dekarlık Esenler bölgesindeki alanın da daha önceden yürütülen zemin etütleri çalışmasına dahil edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Üniversite kent işbirliğinin güzel bir örneği olarak bunu kent halkının dikkatine sunmak istiyorum. Kentle ilgili tüm sorunlarda üniversitemizi mutlaka paydaş kılmamız lazım. Çünkü onlar bilim üretiyorlar. Üniversitemiz genç bir üniversite ama giderek kent ve üniversite ilişkileri yoğunlaşma durumunda olmalıdır. Hatta üniversite sanayi ilişkisini de geliştirmek lazım. Bu bağlamda çalışmanın verimli olacağına inanıyorum.
     Laçiner ise Çanakkaleye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Üniversitemizin jeoloji ve jeofizik uzmanları kentin zemin etütlerini yapıyor. Gelecekte daha sağlıklı, güvenli bir Çanakkalenin inşa edilmesine katkı sağladığımız için çok mutluyuz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkalenin zemin etüdü çıkarılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER