Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümüne doğru

Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümüne doğru -Avustralya ve Yeni Zelandadan gelen heyet Gelibolu Belediyesini ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yıl dönümü anma törenleri hazırlıklarını gerçekleştirmek üzere Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen heyet Gelibolu Belediyesini ziyaret etti.
     Ziyarette, Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı ve Gelibolu İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Matthew McKeon, Avustralya Anzak törenleri sorumlusu Tim Evans, Avustralya Gazi İşleri Bölümü Müdür Yardımcısı Shaun Carroll, Yeni Zelanda Büyükelçiliği Gazi İşleri Sorumlusu Elaine Davies, Yeni Zelenda Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Tui Dewes ve Yeni Zelenda Emniyet Teşkilatından Müfettiş Greg Nicholls katıldı.
     Anzak törenleri ile ilgili hazırlıkların görüşüldüğü ziyarete, Gelibolu Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Nalbant ve Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan da hazır bulundu.
     Heyet adına konuşan Avustralya Anzak törenleri sorumlusu Tim Evans, Gelibolu Belediyesi ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.
     Gösterilen yakın ilginin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirten Evans, Anzak günü törenleri bizler için milli bir gün. 2015 yılında yapılacak anma programında tören alanında 10 bin katılımcının olacağı düşünülüyor. Tören alanı dışında kalacak olan katılımcılara da programı canlı yayın araçlarıyla led ekranlardan yansıtmayı planlıyoruz. Ya da yoğunluk nedeniyle birden fazla tören yapılabilir. Bu büyük program nedeniyle Gelibolu Belediyesi ile istişarede bulunmak ve işbirliğini geliştirmek arzusundayız. Bizler 2015 yılındaki yoğunluktan özellikle Gelibolu merkezinin önemli bir pay almasını arzu ediyoruz dedi.
     Belediye Başkan Vekili Ahmet Nalbant ise Avustralya ve Yeni Zelanda heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkeler arasındaki dostluk bağlarının gelişmesine her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
     Ülkeler arasındaki dostluğun törenler için yapılacak olan çalışmaya yansıdığını dile getiren Nalbant. Savaşlar ve savaşların beraberinde getirdiği olumsuzluklar geçmişte kalmış ve Gelibolu günümüzde artık barışın kenti olarak dile getirilmektedir. Törenlerde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Çanakkale Valiliğinin hazırlayacağı program dahilinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız şeklinde konuştu.
     Ziyaretin sonunda misafir heyet Başkan Vekili Ahmet Nalbanta, ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler sundu. Nalbant da heyete Geliboluyu tanıtan hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümüne doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER