Çankırıda Belediyesinde sözleşme töreni

Çankırıda Belediyesinde sözleşme töreni -Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay: İşverenler ile iş görenler arasında diyalog kurarak hizmet sendikacılığı yapıyoruz


ÇANKIRI (A.A) - Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, çalışanla işverenler arasında diyalog kurarak hizmet sendikacılığı yaptıklarını söyledi.
     Turbay, Çankırı Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen Sosyal Denge sözleşme töreninde yaptığı konuşmada, sendikalarının etkili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
     Eylem sendikacığını değil, diyalog sendikacılığını benimsediklerini ifade eden Turbay, İşverenler ile iş görenler arasında diyalog kurarak hizmet sendikacılığı yapıyoruz diye konuştu.
     Turbay, birlik ve beraberlik arzulayan bir sendika olduklarının altını çizerek, şöyle konuştu:
     Kavganın bu ülkeye bir faydası yok. Yakıp, yıkmak güzel şeyler değil. İnsanların düşmanca tavır sergilemesi kimseye fayda sağlamaz. Onun için birbirimizi sevmek zorundayız. Bizler, ülkemizin birlik beraberlik içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz.
     Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de verilecek en iyi ücretin imkanlar çerçevesinde verilmesi gerektiğini vurgulayarak, belediye çalışanları için koşulları sonuna kadar zorladıklarını belirtti.
     Asgari ücretle geçinmenin zor olduğunu savunan Dinç, Asgari ücretle çalışan insanlarımıza madalya dağıtmamız lazım. Bu arkadaşlarımız nasıl ev geçindiriyorlar gerçekten şaşırıyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Genel Başkan Turbay ve Belediye Başkanı Dinç arasında sözleşme imzalandı.
     İmzalanan sözleşmeyle 127 belediye personelinin maaşlarına 125 lira zam yapıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çankırıda Belediyesinde sözleşme töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER