Çeşmede yapılacak toplu konutlar

Çeşmede yapılacak toplu konutlar -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: -Çeşmenin öncelikle turizm planlamasının yapılması gerekir


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, TOKİnin Çeşmede yapmayı planladığı toplu konut projesini eleştirerek, ilçenin öncelikle turizm planlamasının yapılması gerektiğini söyledi.
     Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Çeşme Reisdere Mevkisinde yapmayı planladığı projeyle ilgili Çeşme Belediyesi meclis salonunda düzenlenen basın toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılmak istenen projeyi eleştirdi.
     Turistik beldelerin konutlaşma, betonlaşma ve trafik problemleriyle geldiği halin gözler önünde olduğunu ifade eden Kocaoğlu, Çeşme ve Alaçatı Belediyelerinin sürdürebilir kalkınma yönünde çalıştığını belirterek, belediye başkanlarına teşekkür etti.
     Planlamanın ihtisas konusu olduğunu, büyük planların bakanlıklar, küçük planların ise büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından yapıldığını ifade eden Kocaoğlu, Özelleştirme İdaresi planlama yapıyor ama ne planlama birikimi ne de uzman kadrosu var. Bunu yaparken planları kimseye sormuyor, belediyelere danışmıyor dedi.
     Yapılmak istenen 4 bin konutla, ilçedeki konut sayısının yüzde 60a yakın artacağını bildiren Kocaoğlu, şöyle devam etti:
     Turizm yerlerinin nüfusu, kış aylarına göre değerlendirilmemeli. Çeşmenin turizm imarını yapamamak gibi sorunu bulunuyor. Bir yandan golf sahaları projeleri, diğer yandan turizm planları var. Biri masanın diğer tarafından, diğeri de başka yerinden çekiyor. Çeşmenin öncelikle turizm planlamasının yapılması gerekir. Kültür ve Turizm Bakanlığında planlar duruyor. TOKİ çalışacaksa eğer, kentsel dönüşüm kapsamında yetkileri aldığı Karabağlardaki Cennetçeşmede bulunan alanları yapar.
     Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da yapılanların Çeşmenin bozulmasına yönelik olduğunu öne sürerek, kendilerine danışılmadan çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
     CHP İl Başkanı Ali Engin ise sahil beldelerindeki hazine arazilerinin imara açıldığını savunarak, TOKİ projesini şiddetle reddediyoruz. Bağımsızlığına inandığımız yargının bu planları durdurmasını istiyoruz diye konuştu.
     Toplantıya, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve CHP ilçe başkanları toplantısı için Çeşmede bulunan parti yöneticileri ile ilçe başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çeşmede yapılacak toplu konutlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER