Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta: -Türkiyede 20 milyon konut stokumuz var. Bunun yaklaşık 6,5-7 milyonu güvenli değil


YALOVA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Türkiyede 20 milyon konut stokumuz var. Bunun yaklaşık 6,5-7 milyonu güvenli değil dedi.
     Muhammet Balta, Adnan Menderes Mahallesindeki Yalova Çevre İl Müdürlüğü hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:
     Türkiyede 20 milyon konut stokumuz var. Bunun yaklaşık 6,5-7 milyonu güvenli değil. Deprem olmadan insanlarımızı güvenli sağlıklı ortamlarda yaşatmak için devlet olarak önlem almamız lazım. Türkiyede 500 bin konut yaparak çalıştığı kurumu ve ismini markalaştırmış, bu konuda uzman büyüklerimiz arasında Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar var. Onun öncülüğünde, önderliğinde Türkiyede yaklaşık 6,5-7 milyon konut 20 yıl içerisinde yıkılıp sağlam, güvenli ve çevreye de duyarlı binalar yapılarak insanlarımızın hizmetine sunulacaktır.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduğunu dile getiren Balta, Van Depreminden sonra Sayın Başbakanımızın Siyasi hayatımıza mal olsa dahi bunları yapacağız söylemi ve bu işin arkasında bizlere çok büyük destek vermesi, bizim şevkimizi, heyecanımızı artırmaktadır. Sadece bizim bakanlığımızın yapacağı çalışmalarla başarıya ulaşılmaz. Toplumsal olarak bu olaya duyarlı olunması lazım diye konuştu.
     Balta, ardından Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile hizmet binasının temeline ilk betonu attı.
     Yapımına başlanan hizmet binasının 2 bin 640 metre kare arsa üzerinde, 3 katlı ve toplam 2 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olacağı bildirildi. 2 milyon 47 bin TL bedele sahip olan binanın 24 Haziran 2013e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER