Cezaevlerindeki açlık grevi

Cezaevlerindeki açlık grevi -Diyarbakırda parkta iki günlük açlık grevi yapmak isteyen gruba, polis izin vermedi -Kentin çeşitli yerlerinde izinsiz gösteri yapan gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi (Fo


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda valiliğin yasaklamasına rağmen parkta iki günlük açlık grevi yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.
     Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla Kayapınar ilçesinde gerçekleştirmeyi planladığı 48 saatlik açlık grevi eylemi öncesinde, polis eylemin yapılacağı Park Ormanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinde polis araçlarından eylemin izinsiz olduğu ve katılım durumunda müdahale edileceği anonsu yapıldı.
     Eylem için seçilen park yakınlarında bulunan BDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan ve aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve bazı ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu bir grup, Park Ormana doğru yürümek istedi.
     Yola barikat kuran polis, grubun dağılmasını istedi. Polis aracından yapılan Türkçe ve Kürtçe uyarı anonsundan sonra gruptakiler, BDP İl Başkanlığı binası önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.
     Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, grupta yer alan milletvekili Aydoğana, Siz gruptan çıkın, böyle devam edilirse müdahale etmek zorunda kalacağız dedi.
     Parti binası önüne geçen grup, Milletvekili Aydoğanın yaptığı konuşmanın ardından dağıldı.
    
     -İzinsiz gösteriler-
    
     Bu arada kent merkezinde bazı esnafın kepenklerini açmadığı gözlendi. Merkez Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde cezaevlerindeki açlık grevlerini gerekçe göstererek izinsiz gösteri yapan ve polise taş atan gruplara, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi ve bazı kişiler gözaltına alındı.
     Öte yandan izinsiz gösteriler sırasında lastik yakarak yol kapatan kişilerce 2 araç da yakıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER