ÇHDF, Çoruma havaalanı ve hızlı tren

ÇHDF, Çoruma havaalanı ve hızlı tren kampanyası başlatacak


ÇORUM (A.A) - Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir, Çoruma havaalanı yapılması ve hızlı tren getirilmesi için kampanya başlatacaklarını söyledi.
     Emir, beraberindeki federasyon yöneticileri ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncalı ziyaret etti.
     Federasyonun çalışmaları hakkında bilgiler veren Emir, merkezi Ankarada bulunan federasyonun 60ya yakın üyesi bulunduğunu ve İstanbul ile İzmirde de örgütlenmek istediklerini ifade etti.
     Başkent Ankarada binlerce Çorumlunun yaşadığına dikkati çeken Emir, şöyle konuştu:
     Ankarada, Ankara nüfusunun ardından en çok Çorumlu yaşıyor. Bu alanda birinciyiz ama bu potansiyelimize rağmen eğitim, kültür ve siyaset gibi konularda sonuncuyuz. Amacımız başkentteki Çorumluları biraraya getirmek ve memleketimize değerler kazandırmaktır. Kentimizin en büyük sorunlarından olan havaalanı ve hızlı tren konusunda da bir kampanya başlatacağız. Bu talebimizi ve özlemimizi herkese aktaracağız.
    
     -Ortak paydamız Çorum, ihtiyacınız olduğunda kapımız her zaman açıktır
    
     TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Ankarada yaşayan Çorumluların nüfus bakımından fazla olduğunu ve 180e yakın Çorumlu dernek bulunduğunu ifade ederek, ancak bir türlü bir araya gelinemediğini vurguladı.
     Bir ve beraber olursak, o zaman güçlü oluruz diye konuşan Başaranhıncal, Biraz öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Tüm projeler Ankaradan geçiyor. Diğer illerin yaptıkları ortada. Bugüne kadar istenilen beraberliği sağlayamadık ama bu iş böyle gidecek anlamına da gelmemeli. Geçen ay Ankarada yapılan Çorum Tanıtım Günleri çok iyi bir organizasyondu. Bu tür etkinliklerin devamı gelmeli ifadelerini kullandı.
     Havaalanı ve demiryolu konusuna da değinen Başaranhıncal, şunları kaydetti:
     Hangi kente havaalanı yapılıyor diye tartışmamız ve bundan pay çıkarmaya çalışmamız bir şey ifade etmiyor. Bizim kendi doğrularımızı ve haklılıklarımızı ortaya koymamız lazım. Havaalanı talebimizi her yerde dile getirebilirsiniz. Demiryolu konusuna da bir açıklık getirecek olursak, biz demiryolunu ilk önce yük taşımacılığı için talep ediyoruz. Bu konuda da trene binene kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz. Orta paydamız Çorum, ihtiyacınız olduğunda her zaman kapımız açıktır.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber ÇHDF, Çoruma havaalanı ve hızlı tren Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER