CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin: -BDP milletvekillerinin, PKK militanlarıyla yolda karşılaşma görüntülerinin Sayın Başbakanı rahatsız ettiği kanaatindeyim


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, BDP milletvekilleri ile terör örgütü PKKnın militanlarının bir arada yer aldığı görüntülerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı rahatsız ettiği kanaatinde olduğunu söyledi.
     TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Haluk Koç, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engini ziyaret etti.
     Keskin, ziyarette gazetecilerin, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı sohbeti hatırlatması üzerine, Başbakan Erdoğana BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın Şemdinli- Çukurca arasındaki 400 kilometrekarelik bölgenin PKKnın denetiminde olduğu yönündeki açıklamasının doğru olup olmadığını sorduğunu belirtti.
     Demirtaşın bu konuda iddialı cümleler sarf ettiğini dile getiren Keskin, şöyle devam etti:
     Sayın Başbakana Demirtaşın çok iddialı olduğunu, iddianın toplumda çok olumsuz bir algının oluşmasına katkı yaptığını, Başbakan olarak bu konuda çok ciddi, geniş bir açıklama yapması gerektiğini vurguladım.
     Bana bilgi verdi. Bunun doğru olmadığını, haberin çıkmasının propagandaya, PKK değirmenine su taşımaya yönelik olduğunu vurguladı. Bugün, yarın bir televizyon programına çıkacağını, bu konuda toplumu tatmin edici açıklamalar yapacağını ve önümüzdeki günlerde Doğu ve Güneydoğuda çok geniş alanı kapsayan geziler yaparak, bu konuda çıkarılan haberlerinin doğru olmadığının yansıtılacağını vurguladı.
    
     -Dokunulmazlıklarla ilgili düzenleme çalışmaları var-
    
     Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, milletvekillerinin dokunulmazlığıyla ilgili bir sınırlamanın yapılması gerektiğine Türkiyenin ihtiyacı olduğunu belirttiğini söyledi.
     Keskin, BDP milletvekillerinin, PKK militanlarıyla yolda karşılaşma görüntülerinin Sayın Başbakanı rahatsız ettiği kanaatindeyim. O konuda bir hazırlık yaptıklarını yakında parlamentoya böyle bir düzenlemenin getirileceğini söyledi. Bana bu konudaki düşüncelerimi sormadı. Böyle bir çalışmaları var diye konuştu.
     Suriyeli mültecilerin kaldığı kampla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yüce Divanlık suç işleniyor değerlendirmesi yaptığını hatırlatan gazetecinin, bu konuda girişimde bulunup bulunmayacaklarını sorması üzerine Keskin, şöyle dedi:
     Yüce yargı bizim gitmemizle olacak bir şey değil. Orada biliyorsunuz Türkiyenin toprakları maalesef keyfi bir yaklaşımla adeta bir başka ülkenin insanlarına tahsis edilmiştir. Parlamentoda bu konuda bir karar alınmamıştır. Herhangi bir yasal düzenleme yapılmamıştır. Sayın Genel Başkanımız bu usulsüz yaklaşıma dünyanın ve Türkiyenin dikkatini çekmek için böyle bir değerlendirme yapmıştır. Önümüzdeki günlerde her halde partinin atacağı bazı adımları, yetkili kurullarda görüşerek şekillendiririz.
    
     -Zafer Bayramı Resepsiyonu-
    
     Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün rahatsızlığı gerekçe gösterilerek iptal edildiğini, Türkiye çok ilginç siyasi uygulamalarla karşı karşıya olduğunu savundu.
     Geçen yıl da deprem ve şiddet gerekçe gösterilerek 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinin rafa kaldırıldığını dile getiren Keskin, Bu yıl da ne büyük tesadüftür ki Sayın Cumhurbaşkanımızın kulaklarında ortaya çıkan bir rahatsızlık 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin kutlanmasının engellenmesine gerekçe olarak gösterildi. Temenni ediyoruz Sayın Cumhurbaşkanının rahatsızlığı devam etmez. Gelecek yıl da karın ağrısı olarak devam etmez dedi.
     CHP örgütlerine gönderdikleri genelgeyle resmi törenlerin dışında Zafer Bayramının kutlanılmasını istediklerini belirten Keskin, şunları söyledi:
     Örgütlerimize genelge gönderdik. İktidarın devreye soktuğu yönetmeliği dikkate almadan resmi törenlerin dışında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına örgüt olarak katılmalarını ve müstakil olarak kendilerinin etkinlik sergilemelerini öngördük. CHPnin bir yöneticisi olarak arkadaşlarımızın sergilediği bu dirençten dolayı mutluluk duyuyorum. Bu direnç benim heyecanımı artırmıştır.
     Keskin, 1 Eylül Dünya Barış Gününde, kadınlarını öne çıkararak kutlamalar yapacaklarını sözlerine ekledi.
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER