CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: -Gelişmiş ülkelerde alışveriş merkezleri şehirlerin 20-30 kilometre dışında konuşlandırılıp, haftada bir gün kapalı tutulurken, ülkemizde ise neredeyse 24 saat açık ve kentin göbeğinde yer alacaklar


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gelişmiş ülkelerde alışveriş merkezlerinin, şehirlerin 20-30 kilometre dışında konuşlandırılıp, haftada bir gün kapalı tutulurken, Türkiyede ise neredeyse 24 saat açık ve kentin göbeğinde yer alacaklarını söyledi.
     Koç, Bursanın Mudanya ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca Mudanya Belediye Düğün Salonunda düzenlenen Esnafın Sorunları ve Nedenleri konulu toplantıda, esnafın dertlerini çok iyi bildiklerini belirtti.
     Gelişmiş ülkelerde her şey kurallıdır. Gelişmiş ülkelerde alışveriş merkezleri şehirlerin 20-30 kilometre dışında konuşlandırılıp, haftada bir gün kapalı tutulurken, ülkemizde ise neredeyse 24 saat açık ve kentin göbeğinde yer alacaklar diyen Koç, şöyle devam etti:
     Böyle olunca da küçük esnafın çoğu iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Türkiyede bir alışveriş merkezi lobisi var. Başkanlar, buna karşı niye kanun çıkmıyor diyorlar. Bu lobide konuşlanan büyük zincir mağazalarının lobisi var ve bunlar maalesef siyasi iktidara baskı yaparak, bu süreci rafta tutturuyorlar. Bu lobilerin yaptırım ve siyasi gücü, esnaf lobisinin üzerinde. Bunun için çok daha örgütlü ve mücadeleci olmanız ve bir tavır koymanız gerekmektedir. Üç dönemdir esnaf aldatılıyorsa o zaman sizin örgütlü bir şekilde tepki vermeniz gerekiyor. Sizlerin birçok talebiniz var. Bunları biliyoruz. Bu nedenle otobüsü idare edebilmek için bize ehliyet verin, direksiyonun başına biz geçelim ve sorunları hep birlikte çözelim diyoruz.
     Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak da Esnafımızın dertleri çok. Biz siyasilerden, esnaf kesiminin elinden tutmasını ve Market Yasasının bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz dedi.
     Toplantıya, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta ile çok sayıda esnaf katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER