CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: -Ergene Nehrindeki kirlilik, bölgenin kanayan yarasıdır


EDİRNE (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ergene Nehrindeki kirliliğin, bölgenin kanayan yarası olduğunu söyledi.
     Öztrak, partisinin Uzunköprü ilçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Uzunköprüde yapılacak olan atık su arıtma tesisinin, Uzunköprü Belediyesinin projesi olduğunu belirterek, Belediyenin projesini yaparken, belediyenin başkanına konuşma hakkı vermezsen, bu ne demek... Hani bizde bir laf vardır, parayı veren düdüğü çalar diye... İnanın bunlar bize düdüğü de çaldırmayacaklar. Her şeyi bunlar yapacaklar, parayı da alacaklar düdüğü de çalacaklar. Bu tutumu şiddetle protesto ediyoruz. Hem onlardan parayı alacaksın, hem de yatırımı Ankaradan yapmış gibi göstereceksin dedi.
     Öztrak, Ergene Nehrindeki kirliliğe vurgu yaparak, Ergene Nehrindeki kirlilik bölgenin kanayan yarasıdır diye konuştu.
     CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise Ergene Nehrinin, bugüne kadar var olan hükümetlerin yanlış stratejileri, yanlış politikaları sonucu bataklığa dönüştüğünü iddia ederek, Uzunköprülülerin parasıyla bir proje yapılıyor, Uzunköprülülerin parasını ödeyeceği bir arıtma tesisi yapılıyor ama Uzunköprü halkının temsilcisi olan ve bu tesisin sahibi olan, parasını ödeyecek olan belediyenin başkanı temel atma törenine herhangi biri gibi davet ediyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil ifadesini kullandı.
     CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu da Uzunköprü Belediye Başkanının, ev sahibi konumundan misafir konumuna düşürüldüğünü öne sürdü.
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen de tesis açılışına sıradan bir şekilde davet edilmenin kendilerini üzdüğünü belirtti.
     Uzunköprü Belediyesinin proje bedelini 30 yıl içerisinde ödemeye yükümlülüğünün altına girdiğini ifade eden İşbilen, Yaklaşık 6,5 milyon liralık bütçenin hepsi Uzunköprü Belediyesince 30 eşit taksitte ödenecektir dedi.
     Uzunköprü Atık Su Arıtma Tesisi ve DSİ tarafından yaptırılacak 3 tesisin temel atma töreni, 20 Ocak Pazar günü Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlunun katılımıyla gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER