CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -(Bazı BDPlilere ait dokunulmazlık dosyaları) Bu konu, Meclisin gündeminde değil. Sadece Sayın Erdoğanın gündeminde. Sayın Başbakan oturur bir gün Muhteşem Yüzyıl der, bir gün başka bir şey


ADANA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bazı BDPlilere ait dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili, Bu konu Meclisin gündeminde değil. Sadece Sayın Erdoğanın gündeminde. Sayın Başbakan oturur bir gün Muhteşem Yüzyıl der, bir gün başka bir şey söyler dedi.
     Çeşitli incelemelerde bulunmak için Adanaya gelen Tekin, Suriyeli sığınmacılar için konteyner kent kurulacağı iddia edilen Yüreğir ilçesine bağlı Çotlu Mahallesine gitti.
     Burada kendisini karşılayan vatandaşlara hitaben konuşan Tekin, CHP olarak, nerede sorun varsa orada olduklarını belirterek, mahallede Suriyeli sığınmacılar için konteyner kent kurulacağı iddialarına tepki gösterdi.
     Türkiyenin dört bir yanında çok ciddi sorunlar yaşandığını, ama gündemde Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin tartışıldığını ifade eden Tekin, şunları söyledi:
     İşte Muhteşem Yüzyılı kameralarınızı çevirirseniz görürsünüz. Yurttaşlarımızın önemli kısmı Bir şey yapmıyorsunuz, bizim huzurumuzu bozmayın diyor. Senin iktidar olarak temel görevin, önce kendi yurttaşının sorunu çözeceksiniz. Biz Anadolu insanıyız. Anadolu insanı aynı zamanda misafirperverdir, kapısını herkese açar ama siz ne yapmak istiyorsunuz- Bunu sadece Adana değil, Türkiye duymak istiyor. Neyin kampını kuruyorsunuz- Neyin kampını kurduğunuzu tüm herkesle paylaşmanız gerek. Hadi kurdunuz. Buradaki 20 köyü de mülteci haline mi getireceksiniz- Valisinden cevap alamıyorsunuz, siyasetçisinden cevap alamıyorsunuz, iktidar zaten sağır sultan başka şeyle, dizi izlemekle meşgul. Şu anda elimizde kesin bir şey yok. Umut ediyorum ki yanlış bir bilgidir. Elimizde resmi bir belge olmadığı için bunu doğru bir bilgi olarak kabul etmiyoruz.
     Tekin, bir militanın BBCye Adanada eğitim gördüğünü söylediğini belirterek, Adanada ne oluyor- Sayın Vali, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, iktidar yetkilileri size soruyoruz- Var mı böyle bir eğitim kampı- Bu eğitim kampı nerede- Bu eğitim kampı yetmedi, burada binlerce köylünün, emekçinin, yoksulun ekmeğine göz dikmeye müsaade etmeyeceğiz dedi.
     Adananın jeopolitik olarak çok kritik bir bölge olduğunu belirten Tekin, Yakalanan bir militanın Ben Adanada silahlı eğitim gördüm dediğinin DVDsini izledim. Adanada acaba bilmediğimiz, mülteci kamplarının dışında silahlı eğitim alınan bir kamp mı var- Bunu buradan sizin aracılığınız ile AKP yetkililerine soruyorum- Adanada ne oluyor. Adanada ne olduğunun cevabını yarın Ankara verir diye düşünüyorum.
     Tekin, bir gazetecinin bazı BDPlilere ait dokunulmazlık dosyalarının TBMMye sunulmasına ilişkin sorusu üzerine şunları kaydetti:
     Bu konu Meclisin gündeminde değil. Sadece Sayın Erdoğanın gündeminde. Sayın Başbakan oturur bir gün Muhteşem Yüzyıl der, bir gün başka bir şey söyler. Sayın Başbakan, 10 yıl önce söylemişti. Kim başbakan olursa olsun, iki siyasi parti CHP ve AKP anlaşmıştı, dokunulmazlık kaldırılacaktı. Neden 10 yıldır dokunulmazlık kaldırılmadı. Özel dokunulmazlık olur mu- Kalpazanlar, ihale fesadı yapacak insanlar orada olacak. Özel statüyle dokunulmazlık olmaz. Bizim dokunulmazlık ile ilgili düşüncemiz çok net, kürsü dokunulmazlığı hariç, 10 yıl önce ne söylediysek aynı noktadayız. Eğer onu getireceklerse olur. İhale fesadı, kalpazanlar da yargılanacaksa elbette.
     Tekin, köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra bir tarlada pamuk toplama makinesini kullandı.
     Daha sonra Doğankent Mahallesine geçen Gürsel Tekin, esnaf ziyareti yaparak vatandaşların sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER