CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: "Bugün bu ülkeyi yönetenlerin, Diyarbakırda gösterdikleri hoşgörüyü, 1 Mayısta emeğe de göstermelerini beklerdik"


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbulda 1 Mayısta yaşanan olaylara ilişkin, "Bugün bu ülkeyi yönetenlerin, Diyarbakırda gösterdikleri hoşgörüyü, 1 Mayısta emeğe de göstermelerini beklerdik" dedi.
     Toprak, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayısta İstanbulda yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade etti.
     Emek kesimi için 1 Mayısın kendilerini ifade edebilecekleri evrensel bir gün olduğunu dile getiren Toprak, şunları söyledi:
     "Bu ülkeyi yönetenlerin, Diyarbakırda gösterdikleri hoşgörüyü, 1 Mayısta emeğe de göstermelerini beklerdik. 1 Mayısta, sanki teröristlermiş veya bu ülkeyi bölmeye çalışan kişilermiş gibi işçilerimizin üzerine o biber gazının sıkılmasını kınıyorum. İşçilerimizin elindeki tek özgürlüğü, o meydanlarda kutlama yapmaksa bunu çok görmemeliydik. Türkiye, eğer 21. yüzyıla girecekse bu tip çalışmalara hoşgörüyle bakması lazım. Diyarbakırda, Nevruz kutlanırken ben biber gazının sıkıldığını görmedim, İstanbulda milletvekillerinin, işçi temsilcilerinin üzerine biber gazı sıkılmasını kınıyorum."
    
     -"Sorun parlamentoda çözülmeli"-
    
     Toprak, bir gazetecinin "çözüm sürecine CHPnin destek vermemekle eleştirilmesine" ilişkin bir soru üzerine de Türkiyede akan kanın durmasından, Türkiyeye barışın gelmesinden yana olduklarını belirtti.
     Sorunun parlamentoda çözülmesi gerektiğini ifade eden Toprak, şunları kaydetti:
     "Parlamentoda anamuhalefet partisini yok kabul edip, İmralı ile iş tutmayı doğru bulmuyoruz. Bizim görevimiz, parlamentonun görevi İmralının konforunu artırmak değil, televizyon vermek değil. Bölgedeki Kürt vatandaşlarımızın temel sorunlarını çözmektir, çünkü onlar bizim vatandaşlarımız. Süreci şu an Tayyip Erdoğan da yönetmiyor, süreci Kandil ve İmralı yönetiyor. Silahı ne zaman bırakacağına onlar karar veriyor, ne zaman çekileceğine onlar karar veriyor. Hangi kanunun çıkarılacağına onlar karar veriyor."
     Erdoğan Toprak, İzmirde ay sonunda genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlunun da katılımıyla esnaf kesiminin sorunlarının ele alınacağı bir toplantı gerçekleştireceklerini de bildirdi.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER