CHP İstanbul Milletvekili Onur:

CHP İstanbul Milletvekili Onur: -Aşkalede hayatını kaybeden TEDAŞ işçilerinin yakınları, kendi aralarında oluşturacakları heyetle konuyu Ankaraya taşımalı


ERZURUM (A.A) - CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Aşkalede hayatlarını kaybeden TEDAŞ işçilerinin yakınları, kendi aralarında oluşturacakları heyetle konuyu Ankaraya taşımalı dedi.
     Onur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğluyla daha önce Halk Eğitim Merkezinin bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı.
     Erzurumun her köşesinde tarihi yapılar bulunduğunu belirten Onur, şöyle konuştu:
     Erzurumun her tarafında tarihsel ve kültürel yapılar var. 1936da yapılmış, tarihin anılarıyla dolu, hem halk evi hem de halk eğitim merkezi olarak kullanılan bir binanın 19 Mayısta yıkılması son derece manidar. Bu yıkım kentsel dönüşüm adına yapılmışsa bunun adı kentsel katliamdır. Bu Türkiyenin her tarafında var. Ne yazık yapılan bu katliamların iş işten geçtikten sonra katliam olduğu ortaya çıkıyor. Tarihi değerlerimizi koruyalım.
     Kılıçdaroğlu, Onur ve il yönetimindeki partililer, daha sonra tarihi Erzurum Kongre Binasını gezdi, binanın çevresinde incelemelerde bulundu.
     Kongre binası hakkında hazırlayacağı raporu TBMMye sunacağını belirten Onur, Bu binanın bu hale nasıl geldiğini ve neden korunamadığını raporla TBMMye sunacağım. Tarihi bir binanın bu hale gelmesi ve bu halde bırakılması doğru değil diye konuştu.
     Daha sonra Aşkale ilçesine giden Kılıçdaroğlu ve Onur, Karasu-2 Baraj Göletinde ölen 5 TEDAŞ görevlisinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
     Onur, ölen Mustafa Arifoğlunun eşi ve çocuklarıyla yaptığı görüşmede şunları söyledi:
     Diğer ailelere de söyledim, sizlere de söylüyorum. Aşkalede hayatını kaybeden TEDAŞ işçilerinin yakınları, kendi aralarında oluşturacakları heyetle konuyu Ankaraya taşımalı. Her aileden bir kişi seçerek heyet kurun. Yaşanan acı olayın gündemde kalması, sorumluların gereken cezayı alması için bunu yapın. Oluşturulacak heyet Ankarada basın toplantısı düzenleyerek konunun önemini herkese anlatmış olur. Olayın üzerinden geçen zamana bakınca gelinen noktada herhangi bir adım atılmadığını görüyoruz. Sizlere gereken her türlü desteği vermeye hazırız.
     Kılıçdaroğlu ve Onur, aileleri ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Muharrem Aksakallı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber CHP İstanbul Milletvekili Onur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER