CHP Samsun İl Danışma Kurulu Toplantısı

CHP Samsun İl Danışma Kurulu Toplantısı -Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -Eğer bu ülkede gerçekten barış olacaksa, gerçekten akan kan duracaksa, herkesle beraber biz de mutlu oluruz


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Eğer bu ülkede gerçekten barış olacaksa, gerçekten akan kan duracaksa, herkesle beraber biz de mutlu oluruz dedi.
     Koç, partisinin il başkanlığınca Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.
     Toplantıda konuşan Koç, Türkiyenin demokrasi özürlü bir ülke olduğunu ileri sürerek, demokrasi tarifinin o klasik anlamından çıkıp Türkiyede farklı bir şekilde tarif edilmeye başlandığını iddia etti.
     Türkiyede başbakanın meşrebine göre demokrasi olduğunu savunan Koç, Demokrasiyi oluşturan tüm kurumlar ve kurallar Türkiye örneğinde yeniden tarif edilmek isteniyor, yeniden oluşturulmak isteniyor. Farklı bir yargı sistemi Türkiyeye dayatılmaya çalışılıyor dedi.
     12 Eylülün tüm kalıntılarının Türkiyeden temizlenmesi gerektiğini belirten Koç, şöyle konuştu:
     Tüm vesayet noktalarının ortadan kaldırıldığı, bir anayasaya sahip olmak istiyorum. Tüm partilerin temsilcileri var. Uzlaşma sağlanan maddeler tamam, uzlaşma sağlanamayana parantez konuyor. Başbakan kafasındaki başkanlık sistemini masaya getiriyor. Yani ben bu masayı devireceğim diyor, bu masadan bir uzlaşma çıkmayacak diyor. Eş zamanlı olarak İmralıda terör örgütüyle ayrı bir masa kuruluyor. Bu masa çalışamaz hale geliyor. Başbakanın kafasındakini dayatmasıyla tıkanıyor. Diğer tarafta da başkanlık olursa, karşılığında da şunlar şunlar olabilir deniyor. Çok açık söyledik bu sürecin başında. Eğer bu ülkede gerçekten barış olacaksa, gerçekten akan kan duracaksa, herkesle beraber bizde mutlu oluruz.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, Türkiyenin temel sorununun AK parti olduğunu belirterek, Bizim görevimiz iktidarı denetlemektir. Varsa bir yanlışı uyarmak ve bunu da kamuoyuyla paylaşmaktır. Sayın başbakan Mardinde halka sesleniyor. Diyor ki, silahları gömün. Bunu derken de yumruklarınız sıkılıyken barış olmaz, diyor. Hazreti Muhammed kendini bilen Rabbini bilir diyor. Ana muhalefet partisi herşeye rağmen sana geliyor elini uzatıyor. Sen yumrukla cevap veriyorsun. Sayın başbakan sen silahları gömün diyorsun bende sana şunu söylüyorum. Senin dilin savaş dili, çünkü senin delin kutuplaştırma dili, çünkü senin dilin kavga dili, sen bu çatışmadan, bu kavgadan beslenerek siyaset yapıyorsun. Eğer sen susarsan Türkiyeye barış gelir. Bugün Türkiyenin temel sorunu AKPdir diye konuştu.
     Toplantıya, Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, sendika temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
    
     Muhabir: Anıl Kuru / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber CHP Samsun İl Danışma Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER