Çin ürünleri Ispartada

Çin ürünleri Ispartada -Isparta Belediyesi ile Çin Hebei eyaleti Xingtai kenti arasında başlatılan yatırım ortaklığı kapsamında Çinden 84 çeşit ürün sergilenmek üzere Ispartaya getirildi


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesi ile Çin Hebei eyaleti Xingtai kenti arasında başlatılan yatırım ortaklığı kapsamında Çinden 84 çeşit ürün, sergilenmek üzere Ispartaya getirildi.
     Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydını makamında ziyaret etti. Günaydın, ziyarette yaptığı konuşmada, Ispartanın ekonomisini kalkındırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ispartada sanayi yatırımlarının bulunmadığını ve bu durumun bir kayıp olduğunu ifade eden Günaydın, belediye olarak bu kaybı giderecek çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Günaydın, kentte pomza madeni konusunda ciddi sanayileşme çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.
     Başkan Günaydın, 2 yıldır Çin ile yakın ilişkiler kurduklarını ve yatırım seçenekleri aradıklarını belirterek, özellikle elektrikli otomobil, traktör, elektrikli motosiklet, yüksek teknolojili elektrik üretimiyle ilgili fabrikalar kurulması konusunda fikir birliği oluştuğunu kaydetti.
     Söz konusu fabrikaların yöneticilerinin gelecek aydan itibaren Ispartaya geleceklerini söyleyen Günaydın, Fabrikaların kurulması aşamasına geçildi. Ispartada istihdama yönelik çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu.
     Günaydın, kentte kalkınma hamlesi başlattıkları, Ispartanın özellikle ekonomi ve sanayi sektöründe hatırı sayılı merkezler arasına girmesini hedeflediklerini vurguladı.
     Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng ise 84 çeşit numunenin Ispartaya getirildiğini, böylece Çin ile Türkiye, Xingtai ile Isparta arasında çok büyük ekonomik işbirliğinin başlayacağını söyledi. Bugün Çine döneceğini, Isparta halkının ve Başkan Günaydının iyi niyetlerini Çin halkına ileteceğini ifade eden Fuzeng, Başkan Günaydına yakın ilgi ve yardımından dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Çin ürünleri Ispartada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER