Çinli öğrenciler, Adanada Kuran okumayı öğreniyor

Çinli öğrenciler, Adanada Kuran okumayı öğreniyor -Müftülüğün davetiyle Çinden gelen 18 öğrenciye yönelik düzenlenen kursta, Kuran-ı Kerim, Türkçe ve Arapça eğitimi veriliyor -İl Müftüsü Arif Gökce: -İlmin vatanı yoktur, Çi


ADANA (A.A) - Adanada, İl Müftülüğünün davetiyle Çinden gelen 18 öğrenciye, Kuran-ı Kerim, Türkçe ve Arapça eğitimi veriliyor.
     Çin Halk Cumhuriyetinde Kuran-ı Kerim, Arapça ve Türkçe eğitim almak isteyen adaylar arasından seçilen öğrenciler, müftülüğe bağlı Sarıçam ilçesindeki Baklalı Yatılı Kuran Kursuna getirildi. Öğrencilere, önce Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenler tarafından Türkçe eğitimi verilmeye başlandı.
     Bir süre Türkçe eğitimi alan konuk öğrenciler, daha sonra temel Arapça, temel dini bilgiler ve tecvitli Kuran-ı Kerim okuma eğitimi almaya başladı.
     İl Müftüsü Arif Gökce, yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyetinin değişik eyaletlerinden gelerek Adanada eğitim ve öğretim alan 18 öğrenci bulunduğunu söyledi.
     Öğrencilerin Çin Halk Cumhuriyetindeki eğitim alt yapısının yetersizliği sebebiyle Türkiyeyi tercih ettiklerini belirten Gökce, Türkiyeden Çine giden sivil toplum kuruluşları temsilcileri kanalıyla Adanaya getirilen öğrencilerin Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran kursunda eğitim aldığını ifade etti.
     Başvuruda bulunan öğrenciler arasından seçilen kursiyerlerin öncelikle bir yıllık süre için Türkiyede eğitim alacaklarını kaydeden Gökce, Eğitimlerini, hafızlıklarını ilerletmek isterlerse bu yavrularımızı üç yıla kadar burada misafir edeceğiz. İlk etapta 20 öğrenci gelmişti, bunlardan ikisi havamıza, suyumuza alışamadı ve ülkesine geri döndü. Önümüzdeki günlerde 17 öğrenci daha eğitim programına katılmak için gelecek. Adanaya Kuran-ı Kerim başta olmak üzere Türkçe ve Arapça öğrenmek için gelecek öğrencilerin arasında 3 de kız öğrenci bulunacak dedi.
    
     -İlmin vatanı yoktur-
    
     Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın dört bir yanından eğitim için öğrenci getirdiğini dile getiren Gökce, şöyle konuştu:
     Biz Müslüman kardeşlerimizi bağrımıza basmış ve sahiplenmiş bulunuyoruz. Onlara en güzel şekilde maddi ve manevi destek olacağız. İnşallah, bu yavrularımız Türkiyede dini ilimlerdeki yetkinliklerini kazanarak, ülkelerine döndüklerinde din hizmetini sunabilme konusunda buradan aldıkları bilgilerini oradakilere aktarırlar. Bu sayede Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında manevi bir köprü kurulmuş olacak. Arkadaşlarımızın bizden aldıklarına memnun olabildiklerini görebiliyoruz. Bu memnuniyetin sonuna kadar devam edeceği ümidini taşıyorum.
     Peygamber Efendimizin bir hadisinde İlim Çinde de olsa gidip alınız dediğini hatırlatan Gökce, İlmin vatanı yoktur, Çinde, Türkiyede veya dünyanın neresinde olursa olsun biz Müslümanlar ilmi almalıyız. Peygamber Efendimizin hadisi, bu sefer Türkiyede tecelli etti. Çin Halk Cumhuriyetinden öğrencilerin Türkiyeye Kuran-ı Kerim öğrenmeye gelmesi, bir tekerrür olarak değerlendirilebilir. Biz Çine gidemedik, ama Çinli kardeşlerimiz buraya ilmi öğrenmeye geldiler. İnşallah bunun devamı da gelir. Bizim de Çinden alacağımız varsa tereddüt etmeden gider Çinden alırız diye konuştu.
    
     -Çine dönünce öğrencilere Kuran-ı Kerim öğretmek istiyoruz-
    
     Kursa katılırken Malik adını alan öğrenci de Çinden Türkiyeye Kuran-ı Kerim, Arapça ve Türkçe öğrenmek için geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
     Burada yaklaşık iki buçuk ay kaldık. Bizi, Kuran-ı Kerim ve Türkçe öğrenmemiz için davet ettiniz. Türkçe çok güzel, biz seviyoruz. Türkiye çok güzel, Türkiyeyi de çok seviyoruz. Herkese kalpten çok teşekkür ederiz. Bize çok yardım ediyorlar. İnşallah Türkiye ve Çin kardeş ülke olurlar. Burada üç yıl kalıp en iyi şekilde Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmek istiyoruz. Çine dönünce de öğrencilere Kuran-ı Kerim öğretmek istiyoruz. Orada Kuran-ı Kerim bilmiyorlar. Allah için öğreteceğiz
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çinli öğrenciler, Adanada Kuran okumayı öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER