Cinsel istismara uğrayan kızın şüpheli ölümü

Cinsel istismara uğrayan kızın şüpheli ölümü -Aynur Cnin avukatı Açıkgöz: -Adlı Tıp raporuna göre müvekkilimin yaşı 15ten büyük çıkınca sanık az ceza aldı -Aynur C. mahkemede zorla oldu deseydi ağır cezaydı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Kozlu beldesinde 3 yıl önce 14 yaşındayken cinsel istismara uğrayan ve evinde bulunan Aynur Cnin avukatı Sertan Açıkgöz, Adlı Tıp raporuna göre müvekkilimin yaşı 15ten büyük çıkınca sanık az ceza aldı dedi.
     Avukat Sertan Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Aynur Cin Adli Tıp raporuna göre olay tarihi itibariyle 15 yaşından büyük çıktığını söyledi.
     Duruşmalarda da müvekkilinin Bu işi benim rızamla oldu şeklinde beyanı olduğu için mahkemenin sanığı TCKnın 104/1 maddesinden (Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) dolayı yargıladığını ifade eden Açıkgöz, şöyle konuştu:
     Adlı Tıp raporuna göre müvekkilimin yaşı 15ten büyük çıkınca sanık az ceza aldı. Eğer müvekkilim zorla oldu deseydi o zaman ceza ağır olacaktı. 15 yaşından büyük de olsa zorla oldu derse cezası ağırdı. Ama zorla oldu demediği ve rızamla oldu dediği için 15 yaşından büyük kızla rıza doğrultusunda ilişkiye girme suçu olur. Mahkemede TCKnın 104/1 maddesi gereği ceza verdi. Son duruşmada da mahkeme başkanı müvekkilime özellikle şikayetçi olup olmadığını sordu. Müvekkilim sanırım babasından tedirgin oldu. Aynur C. mahkemede zorla oldu deseydi ağır cezaydı. İkinci bir ihtimal de rızam doğrultusunda oldu demesine rağmen kemik yaşı 15 yaşından küçük olsaydı olay tarihi itibariyle yine ağır cezalık olurdu. Burada olay 15 yaşından büyük ve rızası var. Yaş düzeltilmesiyle ilgili itirazımız olacak.
    
     -Annesi-
    
     Aynur Cnin annesi Ayşe Cde (50), kızının duruşması olduğu gün adliyeden geldiğinde çok üzgün olduğunu belirterek, Yaşadığı olaydan sonra içine kapanmıştı. Duruşma günü adliyeden geldikten sonra aynı günün akşamı odasında çok miktarda hap içerek yaşamına son verdiği tahmin ediliyor dedi.
     11 Aralıkta Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasındaki mahkeme tutanağında, Mahkeme Başkanı Ahmet Gürbüzün, Aynur Cye şikayetinin devam edip etmediğini sorması üzerine mağdurun cevap vermekte zorlandığı ve göz ucuyla yanındaki babasına tedirgin vaziyette baktığının belirtilmesi dikkat çekti.
     Kozluda 2009 yılında 14 yaşındaki Aynur Cnin eve dönmemesi üzerine ailesi durumu polis ekiplerini bildirmişti. Ekipler tarafından bulunan genç kız polisteki ifadesinde Ümit A. ile ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine zanlı gözaltına alınmıştı.
     11 Aralıkta Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, Aynur Cye nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Ümit A, 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Mahkeme, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Cinsel istismara uğrayan kızın şüpheli ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER