Cizrede, Arakandaki katliama tepki

Cizrede, Arakandaki katliama tepki


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ArakanMüslümanlara yönelik saldırıları kınadı.
     Cizre Engelsiz Yaşam Derneği, Cami Yaptırma Derneği, İnsan Hakları Koruma Derneği, Cizre Mustazaflar Cemiyeti ve Çev-Der Derneği üyeleri, Arakanda Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları kınamak amacıyla Cizre Lisesi önünde toplandı.
     STKlar adına açıklama yapan Cizre Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerif Gökhan, Arakanda Müslümanlara yönelik yapılanları kınadıklarını söyledi.
     Dünya tarihinde çoğu zaman zulme, baskıya, haksızlığa, vahşete, uğrayan ve çaresiz durumlarla karşı karşıya bırakılan Arakanda, insan haklarına ve BM sözleşmesine uyulmayan hem ahlaki ve hiçbir dinin kabul etmeyeceği bir katliam yaşandığını belirten Gökhan, şunları söyledi:
     Müslüman halklar yine dünyanın kulaklarını tıkadığı vahşeti ve katliamı yaşamaktadır. Bütün dünyanın adeta duyarsızlıktan geldiği insanlığın adeta sırtını döndüğü bir yara haline geldi. Arakan çoğumuzun adını sadece televizyonda duyduğu, çünkü basının dahi buna sessiz kaldığı bir çığlık gibidir. Eğer İslam dünyası harekete geçmezse 4 milyon Müslüman yakında ölüme gönderilecek. Güneydoğu Asya ülkesi Burmada da Müslümanlar soykırım tehdidiyle karşı karşıya. Onlarca yıldır cunta yönetiminin kışkırttığı Budist çeteler katledilen, şimdi de ülkelerinden toplu halde sürgün edilmek isteniyor. Bu vahşetin nereye kadar gideceği, bu insanların ne zamana kadar katledileceğine adeta izleyici olarak rol alan dünya ülkeleri neden susuyor- Müslüman oldukları için mi, ses çıkmıyor- başka dine mensup olan bir toplum olsalardı bu insanlara dünyanın tepkisi yine aynımı olurdu acaba- Arakanda Müslümanlara yönelik yapılan vahşeti kınıyoruz.
    
     Muhabir: Abidin Yel/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cizrede, Arakandaki katliama tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER