Çocukluk hobisini fotoğraf kafede yaşatıyor

Çocukluk hobisini fotoğraf kafede yaşatıyor -Bursada, çocukluğundan beri fotoğraf meraklısı olan kimyager, bu sevdasından vazgeçmeyerek açtığı fotoğraf kafede müşterilerine fotoğraf sevgisini aşılarken, hobisini meslek olarak da s


BURSA (A.A) - Büşra Nur Özcan / Halil İbrahim Başer - Bursada, çocukluğundan beri fotoğraf meraklısı olan kimyager Koray Türker, bu sevdasından vazgeçmeyerek açtığı fotoğraf kafede müşterilerine fotoğraf sevgisini aşılarken, hobisini meslek olarak da sürdürüyor.
     Koray Türkerin ilkokuldan başlayan fotoğraf çekme merakı yaşıyla birlikte daha da büyüdü. Akrabaları ve çevresindekilerle fotoğraf çeken, gezilere katılan Türker, üniversitede kimya öğrenimi almasına rağmen bu hobisinden vazgeçmedi. Üniversiteyi bitirdikten sonra çeşitli işlerde çalışan Türker, 5 yıl önce Altıparmak Mahallesi Arapşükrü Sokağında Bursanın ilk fotoğraf kafesini açarak, hobisini meslek haline getirdi.
     Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi bitirdikten sonra hem fotoğrafçılık yapabilecek hem de fotoğraf meraklısı arkadaşlarıyla buluşabilecekleri bir mekan arayışı içine girdiğini söyledi.
     Daha sonra kendisi gibi fotoğraf meraklısı bir arkadaşıyla işletmeyi açtıklarını anlatan Türker, Fotoğrafçılık son zamanlarda biraz daha popüler hale geldi. Meraklısı bir hayli fazla. Bu nedenle müşteri sıkıntısı çekmiyoruz. Çalışanlarımızı da fotoğraf meraklılarından seçiyoruz dedi.
     Türker, işletmeleri sayesinde müşterilerinde fotoğraf tutkusu oluşturduklarını ifade ederek, Onlar da fotoğrafın aslında başka bir dünya olduğunu işin içine girdikçe görebiliyor. Kafemizde sergilediğimiz birçok filmli, analog makine var. Müşteriler, bunların diğer makinelerden farkını inceleyebiliyor, dokümanlardan takip edebiliyor. Karanlık oda çalışmaları bile yapıyoruz. Bütün masalarda fotoğrafçılıkla ilgili yayınlar var diye konuştu.
    
     -Müşterilere fotoğraf kursu-
    
     Koray Türker, isteyen müşterilerine fotoğrafçılık konusunda kurs verdiklerini de söyledi. Kurslara ortalama 15er kişinin katıldığını belirten Türker, Kurs, 1,5 ay sürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 300 kişiye eğitim verdik. Her ay kafeyi canlı tutabilecek fotoğraf sergileri açıyoruz. Meraklılarımızın çektiği fotoğrafları çerçeveletip iş yerinin duvarlarına asıyoruz. Böylece kafenin konsepti, görünüşü de değişmiş oluyor dedi.
     Türker, çeşitli yörelere fotoğraf gezileri de düzenlediklerini ifade ederek, Geziler, günü birlik yada konaklamalı oluyor. Gün batımında yada sabahın erken saatlerinde örneğin Tuz Gölünde oluyorsunuz. Mükemmel bir manzara sizi bekliyor. Gözlerinizi orada açıyorsunuz yolculuktan sonra. Tabiatın, doğanın hangi aylarda, hangi mevsimde, hangi güneş şartlarında, günün hangi saatinde fotoğrafa uygun olduğunu bildiğimiz için o avantajımızı kullanıyoruz. Türkiyenin tüm bölgelerine elimizden geldiğince gitmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çocukluk hobisini fotoğraf kafede yaşatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER