ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Bayramiçte Hasta hakları ve sorumlulukları konferansı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bayramiç Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Hasta hakları ve sorumlulukları konferansı düzenlendi.
     Bayramiç Devlet Hastanesi hasta hakları iletişim sorumlusu Ünzüle Kaya Öztürk, burada yaptığı açıklamada, hasta odaklı, katılımcı bir felsefeye sahip bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.
     Sağlık hizmeti alınan yerlerde sorunla karşılaşan hastayla kurulacak iletişimin ve yönlendirmenin önemine değinen Öztürk, katılımcılara, sağlık hizmetlerinden yararlanılacak sağlık kuruluşlarındaki hakları ve bu hakları elde etmek için yerine getirecekleri sorumlulukların neler olduğu konusunda bilgiler verdi.
    
     -Dünya Diyabet Günü etkinlikleri
    
     ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Diyabet Hemşireliği öğrencileri, öğretim görevlisi Handan Sezgin rehberliğinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, program düzenledi.
     Etkinlik kapsamında Çanakkale Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda, diyabetli bireyler ve yakınlarına, Diyabet ve tıbbi beslenme diyeti, diyabette egzersiz ve önemi konularında eğitim verildi.
     Diyabetli hasta ve yakınlarının sorularının yanıtlandığı etkinlikte, diyabetle ilgili broşürler dağıtıldı.
     ÇOMÜnün farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerde de öğrencilere ve çalışanlara, diyabet ve riskleri konusunda bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı, kan şekeri ölçümleri yapıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER