Çözüm süreci

Çözüm süreci -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -"Tüm ülkede huzur iklimini oluşturuyoruz, birlik ve beraberliğimiz de artıyor"


SAKARYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Tüm ülkede huzur iklimini oluşturuyoruz, birlik ve beraberliğimiz de artıyor" dedi.
     Eroğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm süreciyle ülkedeki birlik ve beraberliğin arttığını belirtti.
     Terör örgütünün 40 yıldır Türkiyenin başına bela olduğunu dile getiren Eroğlu, çok sayıda insanın bu sorun nedeniyle hayatını kaybettiğini anlattı. Terör örgütünün yabancı ülkelerce desteklendiğini savunan Eroğlu, "Biz orada sadece 3-5 teröristle baş etmiyoruz, Türkiyenin kalkınmasını istemeyen ülkeler de var. Komşu veya bazı ülkeler PKKyı destekliyordu. Silah veriyordu, mayın veriyordu. Bazı ülkelerin istihbarat teşkilatları eğitim bile veriyordu" dedi.
     PKKnın kendi kendine kurulmadığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
     "Kuranlar da bizim Kürt kardeşlerimizle alakası olmayan insanlar. Bizleri silah gücüyle yenemeyeceklerini anlayarak bu planı uyguladılar. Balkanlarda uyguladılar, Ermeniler üzerinde de uyguladılar. 30 yıldır bazı ülkeler aralarında komşularımız da var, Avrupa ülkeleri de var, bunlar PKKyı desteklediler. Terör örgütüyle bölgedeki vatandaşlarımızın hiçbir alakası yok. Bunun için bölgenin kalkınması adına önemli yatırımlar başladı. Bölgenin kalkınması için birçok projemiz var. Bunlardan bazıları bitmek üzere. Bu işin ekonomik, sosyolojik ve kültürel yönleri var. Bunları teker teker ele aldıktan sonra süreç başladı."
    
     -"Bölgede bayram havası oluştu"-
    
     Muhalefetin çözüm sürecine ilişkin tutumunu eleştiren Eroğlu, "Muhalefet bunu her yere çekiyor. Pazarlık yaptığımızı söylüyorlar, öyle bir şey yok. Hiçbir taviz de toprak vermek de yok. Aksine bütünleşme var. Çözüm sürecinden sonra bölgede bir bayram havası oluştu. Şanlı bayrağımız da orada dalgalanıyor. Vatandaşlarımıza bunu anlatın" ifadesini kullandı.
     Eroğlu, bazı şehirlerde talimat üzerine Akil İnsanlar Heyetinin taciz edildiğini ileri sürdü.
     Sürecin aksamaması adına her şeyin yapıldığını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bana göre ülke bölünüyor demek büyük ihanettir. Tüm ülkede huzur iklimini oluşturuyoruz, birlik ve beraberliğimiz de artıyor. Kırmızı çizgilerimizden asla taviz vermeyiz. Tek devlet, tek bayrak ve tek vatan diyoruz. CHP Hakkaride miting yaptı şanlı bayrağımızı dalgalandıramadı ama gittiğimiz her yerde bayrağımızı dalgalandırdık. İnşallah bu huzur iklimi devam edecektir. Bunu bozmak isteyenler elbette olacaktır."
    
     Muhabir: Salih Eren - Yunus Ege - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER