Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Yozgatta -Grup Başkanı Taşgetiren: "Problemleri bir özgürlük ortamında, herkesin istediğini söyleyebileceği bir ortamda dile getirmek ve insanları buna inandırmak gere


YOZGAT (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşetiren, "Problemleri bir özgürlük ortamında, herkesin istediğini söyleyebileceği bir ortamda dile getirmek ve insanları buna inandırmak gerekiyor" dedi.
     Taşgetiren ve Üyeler Erol Goka, Celallettin Can, Cemal Uşşak, bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle toplantı yaptı.
     Grup Başkanı Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, 30 yıldır Türkiyede çok acı çekildiğini ifade ederek, terör sorunun bitmesi için hükümetin bir çalışma yürüttüğünü, işin güvenlik ve uluslararası boyutuyla toplum zemininde de ayrı bir çalışmanın yapıldığını söyledi.
     Duyguların tamiri noktasında kaygılar oluşabileceğine dikkati çeken Taşgetiren, 30 yıldan bu yana aynı kaygıların ülkenin doğusundan batısına her yerde var olduğunu vurguladı.
     Taşgetiren şöyle konuştu:
     "Doğuya gidiyorsunuz Biz dağa çıkmıştık, çiçek toplamaya çıkmamıştık şimdi niye çekiliyoruz diye soruluyor. Bu tarafta da Bunlar 30 yıldan beri dağda mücadele ediyorlardı, şimdi niye bıraktılar ki diyorlar. Yani her birimiz bir gerekçe arıyoruz. Çatışma, ölüm ortamına ülke olarak çok alışmışız. Aslında biz yandık, başkası yanmasın. Bu çok genel bir duygu ifadesidir karşılaştığımız. Aslında alışmadık ama böyle oluverince de bir süreç başlayıverince de makulün dışında her şey geliştiği için makul olanı bile gündemimize almakta zorlanıyoruz."
     Türkiyede terörün bitirilmesi noktasında yeni bir sürecin başladığına işaret eden Taşgetiren, şöyle devam etti:
     "Bir daha memleketimizde böyle, insanlarımız sen şu ırktansın, ben şundanım ya da ben Türkiyede şöyle bir statü istiyorum vesaire gibi sebeplerle dağa çıkmasın, birbirine karşı silah kullanmasın. Evlere genç cenazesi gelmesin. Ne olsun peki, problemler bitiyor mu- Problemler de bitiyor değil. Problem olacak ama problemleri bir özgürlük ortamında herkesin istediğini söyleyebileceği bir ortamda dile getirmek ve insanları buna inandırmak gerekiyor. Benim şöyle bir derdim var arkadaş. Bu derde inandıralım ve ortak çözümlere ulaşalım. Ben toplumumuzun bu manada da makulde birleşeceğine inanıyorum. Yani Kürt kardeşlerimizin problemi varsa onlar en geniş özgürlük ortamında dile getirilsin. Diyelim ki, Alevi kardeşlerimizin problemi varsa onlar en geniş özgürlük ortamında dile getirilsin. Diyelim ki Sünnilerin problemi varsa onların problemleri en geniş özgürlük ortamında dile getirilsin."
     Taşgetiren ve grup üyeleri daha sonra, katılımcıların çözüm süreciyle ilgili sorularını cevapladı.
     Öte yandan, grubun Yozgata gelişini protesto etmek için otele yürümek isteyen bazı kişilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER