Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Arslan: "Süreçle ilgili farklı kaygılar, beklentiler, değerlendirmeler, eleştiriler olsa bile barıştan yana büyük bir kamuoyu desteği var. Bence bu çok önemli"


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Mahmut Arslan, çözüm süreciyle ilgili farklı kaygılar, beklentiler, değerlendirmeler ve eleştiriler olsa bile barıştan yana büyük bir kamuoyu desteğinin olduğunu bildirdi.
     Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretlerde her kentte süreçle ilgili farklı beklentiler, talepler ve kaygılarla karşılaştıklarını belirtti.
     Bu nedenle Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin hepsini aynı yapı içinde değerlendirmenin yanlış olacağını ifade eden Arslan, "Her ilin kendi dinamikleri, farklılıkları var" dedi.
     Ziyaretlerde, sorunların daha derinde, yaşanan acıların, travmaların, mağduriyetlerin çok fazla olduğunu gördüklerini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:
     "Süreçle ilgili farklı kaygılar, beklentiler, değerlendirmeler, eleştiriler olsa bile barıştan yana büyük bir kamuoyu desteği var. Bence bu çok önemli. Toplumun gerekçeleri, öncelikleri, kaygıları farklı ama ortak kanaat evet, Türkiye bu sorunu çözmeli, silahlar susmalı, kan durmalı yönünde. Amalar, fakatlar var, evet, barış olsun ama bölünecek miyiz, barış olsun ama tekrar eskiye dönecek miyiz gibi kaygıları açıkçası çok anlayışla karşılıyorum. Süreç devam ettikçe, bu endişeleri dağıtacak, ortadan kaldıracak. Sağlıklı bir süreç işliyor. Çok mutluyuz. Eleştiriler, itirazlar var. Bize karşı ön yargılar var ama toplumun büyük bir kesiminde de gerçekten heyecan var. Bu süreci başarmamız lazım."
    
     -Empati önerisi-
    
     Sorunun çözümü için herkesin empati yapması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Erzincandaki kardeşim Yüksekovadakini anlayabilmeli. Yüksekovadaki, Hakkarideki de Erzincanın hassasiyetini ve kaygılarını anlayabilmeli. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
     Mahmut Arslan, heyetin ziyaretlerinde insanlara herhangi bir şeyi empoze etmeye çalışmadığını, "şöyle düşünün, şunu söyleyin, bunu konuşun" demediğini, üniversite, esnaf ve sivil toplum ziyaretlerinde halkı dinlediklerini bildirdi.
     Heyette yer alanların siyaset ve dünya görüşlerinin farklı olduğunu aktaran Arslan, ortak paydalarının barış olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
     Arslan, barış için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "Barıştan yana büyük bir beklenti, irade var. İnsanlar sürecin devamından yana. Türkiye, barış istiyor, ayağındaki prangaların kırılıp atılmasını istiyor" şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER