Çözüm süreci

Çözüm süreci -Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı: 23 Şubat 2013 tarihinde İmralı cezaevinde yapılan açık görüşme öncesi, ilgili milletvekilleri duyarlı kapıdan geçmiş, el detektörü ile kontrol edilmiş, mont, cüzdan ve çanta gibi eşyaları


BURSA (A.A) - Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Şubat 2013 tarihinde İmralı Cezaevinde yapılan açık görüşme öncesi, ilgili milletvekillerinin duyarlı kapıdan geçtiğini, el detektörü ile kontrol edildiğini, mont, cüzdan ve çanta gibi eşyaları x-ray cihazından geçirilerek cezaevine alındıklarını, bunun dışındaki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı açıklamasında, İmralı Cezaevindeki açık görüşmeyle ilgili olarak, cezaevine alınma sırasında kontrol yapılmadığına ilişkin yayınlar konusunda kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
     5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tebdirlerinin İnfazı Hakkında Kanun 86 maddesinde, kapalı ve açık caza infaz kurumlarına yapılacak ziyaret veya görüşe gelenlerin uyacağı hükümler ayrıntılı olarak açıklanmıştır. İlgili maddenin 3 fıkrasında; ...milletvekilleri, mülki amirler, hakim, cumhuriyet savcıları ve bu sınıftan sayılanlar, avukatlar, noterler, ceza infaz kurumları ve tutukevleri kontrolörleri, izleme kurulu başkan ve üyeleri, uluslararası sözleşmelerle yetkileri tanınmış kişi ve kuruluşların temsilcileri, ceza infaz kurumu ve tutukevi koruma birlik komutanı ile kurum müdürünün üstleri ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında elle aranamaz. Duyarlı kapı cihazının ikazının sürmesi halinde bu kişiler ancak, elle aramayı kabul ettikleri takdirde kuruma girebilirler hükmü yer almaktadır.
     23 Şubat 2013 tarihinde İmralı Cezaevinde yapılan açık görüşme öncesi, ilgili milletvekilleri duyarlı kapıdan geçmiş, el detektörü ile kontrol edilmiş, mont, cüzdan ve çanta gibi eşyaları x-ray cihazından geçirilerek cezaevine alınmışlardır. Bunun dışındaki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER