Çözüm süreci

Çözüm süreci -Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: -Bundan sonra daha doğru bir politika yürütme konusunda hepimiz kendimizi sorumlu tutacağız ve böyle bir çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz


DİYARBAKIR (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Bundan sonra daha doğru bir politika yürütme konusunda hepimiz kendimizi sorumlu tutacağız ve böyle bir çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz dedi.
     Beraberinde Van Bağımsız Milletvekilli Aysel Tuğlukla birlikte Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) ile Azadi İnisiyatifini ziyaretinden sonra HAK-PAR Diyarbakır İl başkanlığına geçti.
     HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel tarafından karşılanan Türk, burada yaptığı açıklamada, Kürtlerin geleceği, barış ve demokrasi ile ilgili çok önemli bir süreç yaşandığını söyledi.
     Bu süreçte konuşarak, tartışarak, birbirini anlayarak doğru rotayı bulacaklarını anlatan Türk, şöyle dedi:
     Bütün Kürtlerde yüzyıllardan beri sürdürülen politikanın yanlışlığını görüyor. İnkara dayalı siyasetin yürütülmesinden dolayı güvensizlik duyuyor. O güvensizliğimizi de bir tarafa koyuyoruz. Elbette ki Kürtler birçok dönemde çok aldatıldı, talepleri gerçekleşmedi. Ama bugün politize olmuş bir halk var. Artık bütün gelişmeleri, süreçleriyle, birbirleriyle paylaşmaya hazır olan bir mücadele var. Bizde bugün umuyoruz ve inanıyoruz ki ortak ve daha yüksek bir sesle Kürtlerin talebini hap birlikte bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz dile getireceklerdir. Geçmişte belki eksikliklerimizi o klasik yaklaşımımızı görmeye başladık. Bundan sonra daha doğru bir politika yürütme konusunda hepimiz kendimizi sorumlu tutacağız ve böyle bir çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz.
     Bozyel de, Türkiyenin son gelişmelerle yeni bir süreçten geçtiğini gösterdiğini ve artık birçok şeyin normalleştiğini, çatışma kültüründen, yüzünü diyalog yönüne çevirdiğini gördüklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan - Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER