Çözüm sürecine barış yemeği ile destek

Çözüm sürecine barış yemeği ile destek -Şanlıurfadaki bazı sivil toplum kuruluşları, çözüm sürecine destek amacıyla şehit aileleri ve terör örgütüne katılarak hayatını kaybedenlerin yakınlarını, barış yemeğinde bir araya get


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada bazı sivil toplum kuruluşları, çözüm sürecine destek amacıyla şehit aileleri ve terör örgütüne katılarak hayatını kaybedenlerin yakınlarını barış yemeğinde bir araya getirdi.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) başkanlığında toplanan, aralarında Ticaret Borsası, Ortak Payda Derneği ve Kent Konseyinin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınlarının yanı sıra terör örgütüne katılıp çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştü.
     Bir araya gelmeleri konusunda ikna edilen 50 civarında aile, Şehitlik Çamlık Tesisinde verilen yemeğe katıldı.
    
     -Anneler ağlamasın-
    
     Vali Celalettin Güvenç, yemekteki konuşmasında, Türkiyede esen merhamet, barış, şefkat rüzgarına katkı sağlayan ailelere teşekkür etti.
     Türkiyede artık annelerin ağlamasını arzu etmediklerini belirten Güvenç, şöyle konuştu:
     Artık Türk anası da Kürt anası da Arap anası da ağlamasın. Çocuklarımız heder olmasın. Çocuklarımızın bahtı açık olsun. Okusunlar, meslek sahibi olsunlar, adam olsunlar. Önce kendilerinin yüzü gülsün, sonra da siz vefakar, cefakar annelerin, babaların yüzlerini güldürsünler. Ülkemize ve milletimize hizmet etsinler. Bunu içtenlikle diliyorum. Anlamsız yere kimse kara toprağa düşmesin, anlamsız yere bu ülkenin kaynakları, milyarları silaha harcanmasın. Bu ülkeye hizmet edecek çocuklar sağda solda heder olmasınlar. Gelsinler insan gibi yaşasınlar, toprağına, ailesine, ocağına hizmet etsinler.
     Vali Güvenç, Türkiyede sürecin kardeşlikten, demokrasinden, geleceğin aydınlatılmasından yana işlemeye başladığını aktararak, çözüm sürecinin bu yıl içerisinde neticelendirileceğini ve herkesin yüreğine su serpileceğini kaydetti.
     Türkiyede yaşayan halkların geleceğinin ortak olacağını belirten Güvenç, Geleceğimiz 100 milyonluk büyük bir Türkiye... Kürtünün de Türkünün de yüzünün gülmesi demek. Güçlü, lider, demokratik, halkıyla barışmış, halkını olduğu gibi kucaklamış, halkının değerlerine, inançlarına değer veren, halkının mutluluğunu esas almış bir devlet, hepimizin ortak hedefi. Onu başardığımız zaman inanın çocuklarımız dünyanın her tarafında daha çok saygı görecekler diye konuştu.
     Vali Güvenç, konuşmasının sonunda salondakilere Kürtçe olarak Artık yeter dedi.
    
     -ŞUTSO Başkanı Ertekinin konuşması
    
     ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin de konuşmasında barış ve kardeşlikten bahsederek çözüm sürecinin önemine değindi.
     Sivil toplum örgütlerinin çözüm sürecine katkı sağlamak için bütün desteği verdiğini belirten Ertekin, Bizim Şanlıurfa kültüründe aileler arası husumet olunca araya girilir ve bu aileler barıştırılır. Bir daha da birbirlerine düşmanlık etmezler. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak, şehit aileleri ile çocuklarını dağda kaybeden aileleri bir araya getirerek, sembolik de olsa bir barış yemeği düzenledik diye konuştu.
    
     -Barış yemeğine katılan aileler
    
     Yemeğe katılan şehit annesi Rabia Beyaztaş, oğlunun 18 yıl önce Tuncelide şehit olduğunu ifade ederek, artık annelerin gözyaşının dinmesini istediklerini söyledi.
     Anne Beyaztaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana da çözüm sürecinde gösterdiği özveriden dolayı teşekkür etti.
     Zeliha Özkan ise dedesinin Çanakkale Savaşında şehit olduğunu, oğlunun ise terör örgütüne katılıp burada çıkan bir çatışmada öldüğünü kaydetti. Özkan, Ülkemize barışın gelmesini istiyoruz dedi.
     Oğlu terör örgütüne katılan ve çatışmada hayatını kaybeden Cemile Öcalan da çözüm sürecinin olumlu sonuç vereceğine inandıklarını söyledi.
     Aileler, yemeğin ardından Türkçe ve Kürtçe hazırlanmış dövizlerle basın mensuplarına görüntü verdi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çözüm sürecine barış yemeği ile destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER