ÇTSOnun hedefleri

ÇTSOnun hedefleri -Genel Sekreter Sandal: -Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2015te TOBB ile Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin iki fakültesini eğitime başlatmayı, tüm dünyada Çanakkalenin adını duyuracak en az 2


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2015te TOBB ile Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin iki fakültesini eğitime başlatmayı, tüm dünyada Çanakkalenin adını duyuracak en az 2 film çekmeyi, kentin tanıtımına katkıda bulunacak, uluslararası kanallarda gösterilecek survivor tarzı yarışma programı hazırlamayı ve Çanakkale Boğazının ortasında, Çanakkale tarihi temalı basınçlı su püskürtmeli Su Perdesi yapmayı hedefliyoruz dedi.
     Sandal, odada, 2012 yılını değerlendirmek, 2013 hedeflerini anlatmak ve 2015 yılı hazırlık çalışmalarından söz etmek amacıyla düzenlediği basın toplantısı öncesi gazetecilerle yeni yıl pastası kesti.
     Yeni yılın yoğun geçeceğini, mevcut projelerin devam ettiği gibi yeni projelerin de hız kazanacağını anlatan Sandal, Buna ek olarak 2015 yılıyla ilgili projelerimiz var. Oda olarak biz de çok ciddi hazırlanıyoruz dedi.
     Sandal, projeler hakkında şu bilgileri verdi:
     Kasım ayında, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinin açılışında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yeni bir üniversite kurulması konusunda protokol imzaladık. TOBBa bağlı Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi için OSBde 110 dönüm arazi tahsis ettirilmişti. Burada bizim amacımız üniversitenin 2015 yılında hızla eğitime kazandırılmasıdır. 2023e kadar da burada 9 fakülte 9 bin öğrenci hedefleniyor. İlk başta 2 fakülte ile başlıyoruz. Daha sonraki yıllarda diğer fakültelerle beraber 9 fakülte kurulacak. 2015 hazırlıkları kapsamında bir başka projemiz de, Fetih 1453 filminden daha fazla ilgi çekecek, tüm dünyada Çanakkalenin adını duyuracak en az 2 film hazırlığı içindeyiz. Bu konuda görüşmelerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Çanakkale Gücü ya da Çanakkalenin Gücü adıyla düşünülen, uluslararası kanallarda da gösterilecek survivor tarzı bir yarışma programı planlıyoruz. Bununla ilgili yer tespitleri yapılıyor. Bir başka projemiz de Çanakkale Boğazının tam ortasında basınçlı su püskürtmeli Su Perdesi yapacağız. Görselliği ağır, güzel bir çalışma olacak. Çanakkale tarihini suda göstereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı başlattık.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER