Çukurcadaki çatışma

Çukurcadaki çatışma -Şehit Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönülün cenazesi, Afyonkarahisarın Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Hakkarinin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönülün cenazesi, Afyonkarahisarın Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.
     Çukurcadaki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Algönülün Türk bayrağına sarılı cenazesi, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına bağlı askeri hava alanından alınarak Sinanpaşa ilçesindeki baba evine getirildi. Burada, anne Nurten ve baba Kudret ile dedesi Fevzi Algönül, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
     Şehit Algönülün cenazesi daha sonra Merkez Camisinin yanındaki alana getirildi. Şehit Algönülün tabutu başına gelen yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
     Daha sonra şehit Algönülün cenazesi, Cuma namazı sonrası Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kayanın kıldırdığı cenaze namazının ardından Sinanpaşa İlçe Mezarlığında toprağa verildi.
     Bu sırada törene katılan ve Türk bayraklarıyla ilçedeki şehitlerin fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar da, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Şehidim hakkını helal et bize ve terör örgütü aleyhine slogan attı.
     Törene, şehit Algönülün babası Kudret Algönül, annesi Nurten, dedesi Fevzi ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Sait Açba, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı İkmal Albay İsmet Gökhan Gülmez, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, 26 Eylülde Tuncelide şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demirin babası İbrahim Demir, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip-Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çukurcadaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER