DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir:

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir: Bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesi için Ar-Ge kapsamında proje çağrısına çıkacağız


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgenin potansiyelinin harekete geçirilerek, ekonomiye kazandırılması için Ar-Ge kapsamında proje çağrısına çıkacaklarını söyledi.
     Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinin, turizm potansiyeli, yeraltı kaynakları, hayvancılık gibi önemli kaynaklara sahip olduğunu belirterek, özellikle Vanda bulunan ponza madeninin 170 farklı üründe kullanıldığını ifade etti.
     Ponza taşının savunma sanayisinde de kullanıldığını vurgulayan Demir, Ponza ürününün dünyadaki rezervinin yüzde 45-55i Türkiyede. En büyük rezervi de Doğu Anadolu Bölgesinde. Peki biz ponzayı bölgede ne yapıyoruz- Yaptığımız tek şey briket. Ama bir ülke ponzadan 170 tane ürün elde ediyor diye konuştu.
     Bazı ülkelerde ponza rezervinin bittiğini ve ham madde ithalatı için Türkiyenin kapısını çaldığını anlatan Demir, şunları kaydetti:
     Biz bunu niye yapamıyoruz- Bölgemizde ponzanın yanı sıra meyvecilik, hayvancılık, kış ve kültür turizmi için de potansiyel var. Bunlara benzer bir çok kaynağımız da bulunuyor. İşte biz Ar-Ge teklif çağrısıyla, bu kaynakların değerlendirilmesine yönelik yenilikçi ama bir şekilde ekonomik katkı sağlayacak, sürdürülebilir proje istiyoruz. Bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesi için Ar-Ge kapsamında proje çağrısına çıkacağız. Bu sektöre ilgi duyan, çalışma yapmak isteyen özel sektörün katılımını sağlayarak, proje çağrısını yaptığımızda iyi projelerin geleceğini düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER