DAP destek müracaatları 1 Mayısta başlıyor

DAP destek müracaatları 1 Mayısta başlıyor


ELAZIĞ (A.A) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi müracaatları 1 Mayısta başlayacak.
     Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Abdülmecid Yaşa, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının yürürlüğe girdiğini anımsattı.
     Yatırımların desteklenmesine ilişkin müracaatların 1 Mayısta başlayacağını kaydeden Yaşa, projeyle en az 50, en çok 300 damızlık sığır işletmelerinin kurulmasının amaçlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     "Bakım, besleme, sağlık konularında teknolojik uygulamaları sağlayarak işletmelerin verimliliğini artırmak için işletmelerin belli bir ölçeğin üzerinde olması gerekmektedir. İşte bu nedenle bakanlığımız bölgemizde orta ve büyük ölçekli işletmeleri desteklemektedir. Söz konusu hibe destekleri, etçil ve kombine ırklarla oluşturulacak damızlık sığır işletmelerine yönelik olup bu kapsamda inşaat yapımına yüzde 30, hayvan alımına yüzde 40 ve sağım ünitesi ile süt soğutma tankı alımına ise yüzde 40 oranında hibe desteği verilecektir. Destekleme oranları, hayvancılık sektörüne yatırım yapacak yatırımcılar için oldukça cazip imkanlar sunmaktadır."
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber DAP destek müracaatları 1 Mayısta başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER