Darendede jeotermal kaynaklar incelenecek

Darendede jeotermal kaynaklar incelenecek


MALATYA (A.A) - Maden Tetkik ve Arama (MTA) Malatya Bölge Müdürü Yunus Ay, Darende ilçesinde jeotermal kaynakların inceleneceğini bildirdi.
     Malatya ve Çevre İlleri Maden Sempozyumuna katılan jeoloji mühendisleri, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinden oluşan heyet, Darendede saha incelemesinde bulunduktan sonra Belediye Başkanı İsa Özkanı ziyaret etti.
     Özkan, burada yaptığı konuşmada, maden aramalarını önemsediklerini belirterek, Türkiyenin zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğunu söyledi. İlçenin farklı yerlerinde sıcak su kaynakları olduğunu kaydeden Özkan, jeotermal inceleme yapılmasını istedi. Taleplerini resmi başvuruyla ilgili yerlere ilettiklerini aktaran Özkan, araştırmalarla bulunabilecek sıcak su kaynağının turizmle gelişen Darendeye değer katacağını vurguladı.
     Darendenin farklı yer altı kaynaklarına sahip olduğunu ifade eden MTA Malatya Bölge Müdürü Yunus Ay da bölgede metalik aramalarının sürdüğünü dile getirdi. Ay, "İlçede farklı sıcaklıklarda özellikle Somuncu Baba Külliyesi ve Tohma Kanyonu içerisinde kaya membalı sular mevcut. Kuluncak ilçesinde bulunan jeotermal su kaynağı gibi Darendede de bir kaynak olabilir. Yapılacak sondajlarla jeotermal su olup olmadığını belirlemek için talebinizi değerlendireceğiz. Umarım çalışmalarımızdan netice alarak Darendeye kazanım sağlarız" diye konuştu.
     MTA İzmir Bölge Müdürü Murat Topaloğlu, MTA Balıkesir Bölge Müdürü Ali Altınay ile Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurul Üyesi Şanal Tosunun da aralarında bulunduğu heyet, sempozyuma katkılarından dolayı Belediye Başkanı Özkana teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendede jeotermal kaynaklar incelenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER