Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Aksa Enerji, Darendeli muhtarların sorunlarını dinledi


MALATYA (A.A) - Aksa Enerji Malatya İl Müdürü Taylan Ağca, Darende ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.
     Darende Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda, Ağca, muhtarlardan kaçak elektrik kullanan kişileri ihbar etmelerini istedi. Başkalarının elektriği kaçak kullanması, parasını göz göre göre sizin ödemeniz anlamına gelmektedir diyen Ağca, muhtarlarla işbirliğinde kaçak elektrik kullanımıyla etkin mücadele edilebileceğini söyledi.
     Kaliteli hizmet sunmak amacıyla yenileme çalışmaları ve teknolojik yatırımlar planladıklarını kaydeden Ağca, yeni düzenlemelerle sayaç okuma işlemlerinin artık elektronik bilgi sistemleri üzerinden gerçekleştirileceğini aktardı.
     Muhtarların hatlardaki arıza ve yenileme talepleriyle arazi sulama motorlarına ilişkin sorunlarını dinleyen Ağca, Ekip sayısını artırarak gerek arızaları daha kısa sürede çözüme kavuşturma gerekse de vatandaşların enerji alma hizmetinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Gayretimiz sizlerin elektrikle olan sorunlarınızı aza indirgemektir dedi.
    
     -Çiftçilere TKDKdan bilgilendirme-
    
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü, Darendeli yatırımcı ve çiftçileri yeni ilan çağrıları hakkında bilgilendirdi.
     TKDK uzmanları Murat Neslihanoğlu ve Emine Dabak, Darende Öğretmenevi Salonunda yapılan toplantıda, kurumun 9. çağrı ilanını duyurarak, çiftçileri AB fonlarından yararlanmaya davet etti.
     Malatyada 2012 yılında 8 milyon liralık proje desteklemesi yaptıklarını anlatan Neslihanoğlu, Çiftçilerimizin Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak daha fazla üretim ve ekonomik gelişme sağlamasını istiyoruz. Fonda 1 milyar avroluk bütçe var. Projesi olan, düşüncesini hayata geçirmek isteyen Türk çiftçilerinin bundan yararlanmasını amaçlıyoruz dedi.
     Et, süt, kanatlı hayvan, kırsal turizm ve çiftlik faaliyet projelerine destek verdiklerini dile getiren Neslihanoğlu, desteklemelerden örnekler vererek, yeni ilan çağrısına proje beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER