Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, Darendede köyleri gezdi


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Darendeye bağlı köyleri ziyaret edip, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kayısı çiçeğini don vurmasıyla oluşan zararın herkesi üzdüğünü belirten Çalık, kayısı üretimiyle ilgilenen çiftçi borçlarının ertelenmesi talebinde bulunduklarını bildirdi.
     Çalık, Darendeye bağlı Balaban ve Ilıca beldeleri ile Hisarcık, Hisarkale, Çınar, Şendere, Gökçeören, Uzun Hasan, Mullauşağı köylerini ziyaret etti. Ilıca beldesinde vatandaşlarla sohbet eden Çalık, 18-19 Mart tarihlerinde yaşanan soğukta kayısı çiçeğinin dondan zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Yaşanan mağduriyetle oluşan zararı aza indirgemek için çalıştıklarını anlatan Çalık, Bugün hem bakanlarımızla hem müsteşarlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, kayısı üretimi yapan çiftçi borçlarının ertelenmesi talebinde bulunduk. Önceki senelerde de bunları yapmıştık şimdi bir kez daha Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Şu an böyle bir beklenti oluşsun istemiyoruz ama bununla ilgili olarak milletvekili arkadaşlarımızla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi gibi kurumlara olan borçların ertelenmesiyle ilgili çalışmayı yürütüyoruz. Malatyada geçmiş dönemlerde TARSİMden dondan zarar gören kaysı üreticilerine verilen para yardımı gibi şimdi de borçların ertelenmesini sağlayacağımızı ümit ediyorum diye konuştu.
     Kayısının daha fazla para etmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Çalık, Türk Hava Yolları uçaklarında her yolcuya kayısı ikram edildiğini hatırlatarak, Bu tüketim amaçlı değil tanıtım reklam ve pazar bulmak için bir işlemdir. Kayısımız yılda 30 milyon insana ulaşıyor dedi.
     Köylere yapılan hizmetleri de anlatan Çalıka Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Darende Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Çalık ve H. Mehmet Karcı da eşlik etti.
    
     -Darende MYO Müdürü görevinden istifa etti-
    
     İnönü Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkuş, görevinden istifa etti.
     Erkuş, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaşı makamında ziyaret ederek, vedalaştı. Gördüğü lüzum üzerine idarecilik görevinden istifa kararı alarak akademisyenliğe devam edeceğini belirten Erkuş, bugüne kadar çalışmalarına destek verenlere teşekkür etti. 2 yıldır faaliyette olan okulun kurucu müdürlüğünü yürüten Erkuş, kuruluş aşamalarının kurumların en sıkıntılı dönemleri olduğunu kaydederek, Okulumuz şu anda diğer Meslek Yüksekokulları ile karşılaştırıldığında 2 yılda önemli gelişme kaydetmiştir. Hem fiziki imkanlar ve binası, öğretim elemanı sayısı, öğrenci sayısı ve laboratuvarlarıyla pek çok Meslek Yüksekokulundan daha iyi durumdadır dedi.
     Okulda eğitim öğretimin yürütülmesiyle ilgili herhangi bir eksiklik bulunmadığını ifade eden Erkuş, öğrenci yurdu yapılmasıyla ilgili arsa tahsisi yapıldığını, Kredi Yurtlar Kurumunun konu üzerinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
     Kaymakam Aktaş da çalışma ve hizmetlerinden dolayı Erkuşa teşekkür ederek, Hizmet etmenin göstergesi, geride güzel eserler bırakmak ve hayırla anılmaktır. Örnek kişiliğinizin yanı sıra yapıcı ruhunuz, azminizle sizleri hep minnetle anacağız dedi.
     Aktaş, Erkuşa Darende Kültür Envanteri eseri ve Kaymakamlık yayınların oluşan hediye verdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER