Demirkazıkta dağcıların kaybolması

Demirkazıkta dağcıların kaybolması -Niğde Valisi Barut: -Olay yerinin şartlarının çok ağır oluşu, arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştırmıştır


NİĞDE (A.A) - Niğde Valisi Alim Barut, Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağında dün kaybolan dağcılara ulaşmak için yürütülen arama çalışmalarına ilişkin olarak, Olay yerinin şartlarının çok ağır oluşu, arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştırmıştır dedi.
     Vali Barut, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Haziran günü saat 16.50 civarında Çamardı ilçesi Demirkazık Dağı Güzeller mevkinde, kaya tırmanış yapmakta olan 5 kişiden ikisinin kaza geçirdiği bilgisinin alınmasının ardından, AKUT ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bilgi verildiğini kaydetti.
     Dağcıların bulunduğu bölgeye yaya ulaşımının ve tırmanışın çok uzun süre alacağı değerlendirilerek Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) helikopter talep edildiğini belirten Barut, şunları anlattı:
     AFAD, AKUT, Jandarma Arama Kurtarma Timi, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Arama Kurtarma Timi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Hacettepe Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyeleri ile dağcılardan oluşan 37 kişilik ekiple, arama çalışmaları başlatılmıştır. Başbakanlıkça görevlendirilen helikopterle arama ve kurtarma yaptırılacak ekiplerin olay yerine intikalleri sağlanmıştır. 5 Haziran tarihinde asılı kalan dağcı ile düşerek hayatını kaybeden dağcı helikopterle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledilmiştir. Yapılan çalışmalar esnasında kaybolan dağcıların 3 kişi oldukları anlaşılmış olup, sağlıklı olan dağcı, arama kurtarmaya iştirak eden ekiplerle birlikte dönmüştür. Olay yerinin şartlarının çok ağır oluşu, arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştırmıştır. Uzun süre çalışan ekiplerin, yürüyerek inişleri 12-13 saat süreceği ve sağlık sorunları yaşanmaması için dönüşleri helikopter ile sağlanmıştır.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Demirkazıkta dağcıların kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER