Demirörenden ampute futbola destek

Demirörenden ampute futbola destek -Ampute Futbol Süper Ligi maçını izleyen Yıldırım Demirören: Engelli sporlarının, TFFye bağlanması için çalışmalara devam edeceğiz


ANKARA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, engelli sporların TFFye bağlanması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
     Batıkent Semt Sahasında Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile İstanbul Yeditepe Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan Ampute Futbol Süper Ligi maçını izleyen Yıldırım Demirören, gazetecilere yaptığı açıklamada, TFFnin Ampute Futbol Süper Ligine 3 milyon lira yardım yaptığını belirtti. Demirören, Engelli sporlarının, TFFye bağlanması için çalışmalara devam edeceğiz dedi.
     Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise Demirörene desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Tam kadro hazır bulunarak, sporumuza ve sporcularımıza destek oldular. Ampute futbolda, Süper Ligimiz ve 1. Ligimiz var. Her iki ligde de 10ar takımımız var ve her haftasonu deplasmana giden takımlarımız var. Hedefimiz Avrupada dereceye girmek, dünyada çok iyi yereler gelmek diye konuştu.
     Daha fazla engelli vatandaşı spora yönlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Şerefhan, bu kapsamda ampute futbol dışında federasyon bünyesinde 14 branşın daha bulunduğunu dile getirdi. Şerefhan, Biz istiyoruz ki engelli arkadaşlarımız özellikle gençlerimiz evlerinde oturmasınlar. İllerindeki , ilçelerindeki spor müdürlüklerimize müracaat etsinler, muhakkak kendilerine uygun bir branş olacaktır ifadelerini kullandı.
     Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün 6-0 kazandığı maçı, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Eski Milli Takım Teknik Direktörü Tınaz Tırpan ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri de izledi.
     Maçın ardından Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şenol Balaman, katılımından dolayı TFF Başkanı Yıldırım Demirörene plaket ve şilt verdi.
    
     Muhabir: Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Demirörenden ampute futbola destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER