Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Düzcede kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Düzcede kutlandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 86. yıl dönümü, Düzcede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Akçakoca ilçesinde düzenlenen etkinlikler öncesinde deniz şehitleri anısına iskeleden denize çelenk bırakıldı. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, burada yaptığı konuşmada, Kabotaj Kanununun 1 Temmuz 1926da yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, bu kanunla Türkiye limanlarındaki yük ve yolcu taşımacılığının, Türk vatandaşları ile Türk bayrağını taşıyan gemiler tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.
     Kabotaj Kanununun denizcilikte dönüm noktası olduğunun altını çizen Ünal, Atatürkün direktifiyle çıkartılan kanunun öneminin, ülkedeki ekonomik ve siyasi gelişmelerle daha iyi anlaşıldığını söyledi.
     Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise denizciliğin her alanda geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, herkesin Kabotaj Bayramını kutladı. Etkinlikler kapsamında yapılan yüzme, kürek çekme, yelken ve yağlı direk yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.
     Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışların sonunda, dereceye giren sporculara ödülleri, Düzce Valisi Vasip Şahin, Kaymakam Ünal ve Belediye Başkanı Albayrak tarafından verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Düzcede kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER