Denizlide dericiler Deri İhtisas Organize

Denizlide dericiler Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine taşınacak


DENİZLİ (A.A) - Denizlili dericilerin, Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) yürüttüğü Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı ile Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine taşınacağı bildirildi.
     Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Demir, GEKA hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında, Mirasımız Dericilik Mali Destek Programının sonuçlarını açıkladı.
     Şehir içinde kalan deri işletmelerinin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine taşınmasını amaçlayan programın toplam bütçesinin 3 milyon lira olduğunu kaydeden Demir, şöyle konuştu:
     Bölgenin karakteristik sektörlerinden olan ve ülkemizin kösele ihtiyacının yüzde 70ini gerçekleştiren dericilik sektörü için böylece yeni fırsatlar yaratılmış olacaktır. Mevcutta düşük teknoloji ve sağlıksız alanlarda üretim yapan dericilerin üretim kapasitelerinin ve kalitelerinin artmasıyla önümüzdeki dönemde sektörde ihracata giden yolda önemli adımların atılması beklenmektedir. Dünya pazarında özellikle Çinin artan kösele talebi ve bu sektördeki üretimde önemli ülkelerden birisi olan İtalyanın maliyet açısından dezavantajlı durumda olması bu pazarda bir boşluk yaratmaktadır. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda, özellikle Denizlili deri ve kösele sanayicilerine kaliteli üretim ile ihracat alanında yeni kapılar açılabilecektir.
     Demir, Denizlide giderek gerilemekte olan deri sektörünün GEKAnın yürüttüğü programla tekrar canlanacağını ve çevre illerden de yatırımcıları kente çekeceğini söyledi.
     Denizli Belediye Başkan Osman Zolan da dericiliğin Denizlinin ilk sektörlerinden olduğunu belirterek, Bu projeyle derici arkadaşlarımız kendilerine yakışır daha güzel ve çevreyle barışık bir şekilde yıllardan beri Denizlinin ilk sektörü olan dericiliği daha sağlıklı şartlarda devam ettirme olanağı bulacaklar diye konuştu.
     Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise dericilik mesleğinin Denizlinin gerçekten zanaat olarak kullanılan karakter mesleklerinden biri ve kentin vazgeçilmez ana sektörlerinden birisi olduğunu kaydetti.
     Kalkınma Ajansının Denizlinin dericilik sektörün için yatırım yapmasının çok önemli olduğunu kaydeden Keçeci, Bu zemini hazırlaması gerçekten önemli bir olaydır şeklinde konuştu.
    
     -Kapasite 4 kat artacak-
    
     Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Güran da, yıllık bin 500 ton kösele ürettiklerini, taşınmayla kapasitelerini 4 kat artıracaklarını söyledi.
     Başarılı bulunan projelerin başvuru sahipleriyle önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacağı kaydeden Güran, dericilerin deri organize sanayi bölgesine taşınacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Denizlide dericiler Deri İhtisas Organize Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER