Depremin acısını sporla unuttu

Depremin acısını sporla unuttu -Geçtiğimiz yıl Vanda yaşanan deprem felaketi sonrası, Kastamonuya yerleşen depremzede milli sporcu Deniz Kazan(24), bıraktığı spora Kastamonu Valisinin desteğiyle yeniden başlayarak hayata tut


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Geçtiğimiz yıl Vanda yaşanan deprem felaketi sonrası, Kastamonuya yerleşen depremzede milli sporcu Deniz Kazan(24), Kastamonu Valisinin desteğiyle tekrar spora başlayarak hayata tutundu.
     Depreme dershanede yakalanan Kazanın pencereden atlayıp kurtulduktan sonra yaşamı tamamen değişti. Hasar nedeniyle okulu ve dershaneyi bırakmak zorunda kalan Kazan, herşeyi herşeyi geride bıraktıktan sonra Vandan ayrılarak Kastamonuya geldi.
     Yaşadığı psikolojik travma nedeniyle sporu bırakan Kazanın yaşamı, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşın şehre gelen depremzedelerin listesinde ismini görmesiyle birden değişti.
     Milli sporcuyu makamına davet eden Vali Bektaş, maddi manevi destek sözü verdi. Bunun üzerine yeniden spor antrenmanlarına başlayan milli sporcu Kazan, yeni bir heyecan ve azimle Türkiyedeki yarışmalarda dereceye girerek, ülkeyi yurtdışında temsil etme hakkı kazandı.
     Kazan, Dağ Koşuları Yarışmasında Balkan şampiyonasında birinci, Denizlideki Avrupa Şampiyonasında ve İtalyadaki Dünya Şampiyonasında ikinci olan takımın içinde yer aldı. Milli sporcu Kazanın yeni hedefi, önümüzdeki Avrupa ve Dünya Akdeniz oyunlarında Türkiyeyi temsil etmek.
    
     -Milli sporcu Deniz Kazan-
    
     Milli sporcu Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aklına geldikçe üzüldüğü Vandaki depremin acısını sporla unuttuğunu söyledi.
     Deprem sonrası sporu hayatından çıkardığını vurgulayan Kazan, Kastamonuya gelince sporu bırakarak, bir daha yapmamayı kafasına koyduğunu dile getirdi.
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşın makamına çağırmasıyla hayatının değiştiğine dikkati çeken Kazan, şöyle konuştu:
     Kastamonu Valimizin desteğiyle tekrar atletizme tutundum. Yine spor yapmaya başladım. Eski hırs yine geldi ve bir şeyler yapmaya başladım. Avrupa şampiyonası elemelerine gittim. Elemeleri geçtim ve Avrupa Şampiyonasında final koştum. Türkiyeyi temsil ettim. Dünya şampiyonasında yine öyle. İtalyada Milanoya giderek orada koştum ve Türkiyeyi temsil ettim. Gençlik İl Spor Müdürlüğü, sayın Emniyet Müdürüm bana maddi manevi destek oldular. Bana yardımcı oldular ve ben de onların yüzlerini kara çıkarmamaya çalıştım ve çıkarmadığımı da düşünüyorum. Daha iyisini yapacağımdan eminim, daha iyi yerlere de geleceğimden eminim
     Gördüğü destek karşısında başarmak zorunda olduğunu belirten Kazan, Öyle hissedince mecburen, elimden geleni yaptım. Arkadaşlarım da büyük mücadele verdi. Benimle birlikte ter akıttılar ve onlarla kazandık. Eğer nasip olursa Avrupa veya Dünya Akdeniz Oyunlarında koşma gibi bir hedefim var. İnşallah, barajları geçerim ve ülkemi temsil ederim ifadelerini kullandı.
    
     -Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorlar
    
     Atletizm antrenörü Suat Çetinkaya da Kastamonuda atletizm alanında son bir yıl içerisinde genç sporcular sayesinde ilerleme olduğunu söyledi.
     Çetinkaya, Ankarada 10 Kasım Atayı Anma üniversiteler arası yarışmada erkek takımın birinci, bayan takımının ise ikinci olduğuna işaret ederek, Birincilik kupası Deniz, Ozan ve 4 arkadaşının büyük mücadelesi ve gayretiyle ilimize geldi. Deniz zaten deprem mağduru olarak Kastamonuya gelmişti. Milli sporcumuzu, geçmişten tanıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor diye konuştu.
    
     -Başarının temelinde birlik beraberlik var
    
     Milli sporcu Ozan İşkey(18) ise takım arkadaşı Kazan ile Kastamonu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği(BESYO) sınavlarında tanıştığını belirterek, antrenmanları birlikte yaptığını söyledi.
     Beraber çalışırken güzel tempo yakaladıklarını kaydeden İşkey, Bunun temelinde birlik, beraberlik var. Deniz, depremden çok etkilenmişti. Birlikte spor ve antrenman yaparak birbirimize destek olduk. Sonucunda da başarı geldi diye kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Depremin acısını sporla unuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER