Didimde 19 İngiliz çocuk Türkçe eğitim

Didimde 19 İngiliz çocuk Türkçe eğitim alıyor -Türkiyenin önemli turum merkezleri arasında yer alan ve bir çok İngilizin daimi ikametgah olarak kullandığı Didimde, yeni eğitim öğretim yılında 19 İngiliz çocuk da sınıflardaki yer


AYDIN (A.A) - Didim ilçesinde yerleşik olarak yaşayan İngiliz ailelerin çocukları da yeni eğitim öğretim yılında Türk okullarına kayıt yaptırarak eğitime başladı.
     Türkiyenin önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve bir çok İngilizin yaşamını yaz kış sürdüğü Didimde, toplam 19 öğrenci Türkçe eğitim alarak her gün sınıflarda yerini alıyor.
     İlçede en fazla İngiliz öğrencinin kayıtlı bulunduğu Valiler İlköğretim Okuluna bu yıl 2 yeni öğrencinin kayıt yaptırmasıyla okulda eğitim öğrenim gören İngiliz çocuk sayısı, 9u kız, 5i de erkek olmak üzere 14e çıktı.
     Didimdeki liselerde ise 2si Anadolu otelcilik ve turizm meslek, 3ü de Anadolu meslek ve kız meslek lisesi olmak üzere 5 İngiliz öğrenci ortaöğrenim görüyor.
     Valiler İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Shanade Oleary, 1 yıldan beri öğrenim gördüğü Didimde sınıf arkadaşları ile iyi geçindiğini ve onlarla anlaşmakta zorlanmadığını söyledi.
     Arkadaşlarının kendisine Şenay diye seslendiğini ifade eden Shanade Oleary, okul tahtasına Türkçe olarak Okulumu seviyorum yazdı.
     Okulun bir diğer 4. sınıf öğrencilerinden Chelsea Boyd ise ilkokul birinci sınıftan beri öğrenim gördüğü sınıfında seslendirdiği İzmir Marşı ile sınıf arkadaşlarından büyük alkış aldı.
     Boydun sınıf öğretmeni Şayeste Dayilli, İngiliz öğrencilerin okulda Türkçe, evde İngilizce konuşmadan kaynaklanan bir karmaşa yaşadıklarını ve bu nedenle dikkatlerinin kolay dağıldığını, ancak çocukların ikili ilişkilerinde bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Didimde 19 İngiliz çocuk Türkçe eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER