DİVA

DİVA-SEN Genel Başkanı Demirci: DİVA-SEN, herkesi hoşgörüyle, sevgiyle ve kardeşlikle kucaklayan bir sendikadır


SİİRT (A.A) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, DİVA-SEN, herkesi hoşgörüyle, sevgiyle ve kardeşlikle kucaklayan bir sendikadır dedi.
     Başkan Demirci, Halk Eğitim Merkezinde yapılan Siirt Şubesi olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kurumu olması gerektiğini ifade ederek, Sendika olarak bu yönde bir çalışma sergiledik. DİVA-SEN, herkesi hoşgörüyle, sevgiyle ve kardeşlikle kucaklayan bir sendikadır. DİVA-SEN olarak Türkiye Cumhuriyeti devletini oluşturan birçok mozaik taşının ancak ümmet kardeşliği ile İslam kardeşliği oluşacağına inanan bir sendikayız. Bütün partilere eşit mesafedeyiz diye konuştu.
     AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ise imamların yalnızca cemaate namaz kıldıran kişiler olmadıklarını, onların aynı zamanda topluma önderlik yaptıklarına vurgu yaptı.
     AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise toplum önderi olarak gördükleri imamlardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana dua dileklerinde bulunarak, Zor bir süreçten geçiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bize her zaman (Toplum önderlerini bulun ve dua talebinde bulunun) diyor. Ülkemizin selameti esenliği için dua edin dedi.
     Dilek ve temennilerin ardından yapılan seçimlerde Naci Özay, Musa Doğrusever, Marif Ertek, Nasrettin Özçelik, Muhdi Eldemir, Refik İzgi ve Cabir Orandan oluşan yönetim kurulu yeniden göreve getirildi. Yönetim birkaç gün içerisinde toplanıp görev bölümü yapacak.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER