Diyanet

Diyanet-Sen Osmaniye Şubesi olağan kongresi yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen), Osmaniye Şubesinin 1. olağan kongresi yapıldı.
     Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacı Bey Özkan, bir lokantada düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının gelişen, değişen dünya şartlarındaki yeri ve öneminin arttığını belirtti.
     Özkan, fakirliği, yoksulluğu, cehaleti yenmenin yolunun savaş olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     İslam coğrafyasında yaşayan ve Allahın kardeş olarak yarattığı Müslümanların, birbirine zulmetmeden, insan haklarını ihlal etmeden, kendi kullandığı kaynaklardan azami ölçüde istifade ederek yaşaması gerekmektedir. Küresel ölçekte yaşanan sorunlar başta halkımızı ve başkanlık çalışanlarını da yakından etkilemektedir. Bugün İslam dünyası arayış içerisindedir. Kendisini yönetecek, idare edecek ve iradesini yansıtacak zemin aramaktadır. Fakirliği, yoksulluğu, cehaleti yenmenin yolu savaş değildir. Ekonomik sıkıntıları aşmanın yolu birlikte yaşamak ve paylaşmaktan geçmektedir.
     Türkiyenin pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu söyleyen Özkan, toplumsal birlik ve beraberlik sayesinde sorunların üstesinden gelineceğine inandığını belirtti.
     Özkan, sendika olarak yeni anayasada, din ve vicdan hürriyeti ile kamudaki çalışanlar için kılık kıyafet özgürlüğünü istediklerini belirtti.
     Şube başkanı Adnan Yiğit de, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yiğit, tek liste ile gidilen kongrede yeniden başkan seçildi.
     Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Adnan Yiğit, İdris Yaylamaz, Celal Karakuş, Ganimet Sağlam, Yusuf Asarkaya, Mahmut Bozdoğan, Ali Şenol Özen
     Kongreye, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Bayır, Memur-Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Eroğlu, bazı sendikaların şube başkanları ile sendika üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER