Diyarbakırın Çermik ilçesine bağlı Başarı

Diyarbakırın Çermik ilçesine bağlı Başarı köyünde yaşayan şehit ailesi Yıldızhan ile çatışmalarda örgüt üyesi çocuklarını kaybeden Odabaşı ailesi, süreci sonuna kadar desteklediklerini belirtti -Şehit annesi Yıldızhan: -Bizim


DİYARBAKIR (A.A) - Nurten Aslan - Diyarbakırın Çermik ilçesine bağlı Başarı köyünde yaşayan şehit ailesi Yıldızhan ile çatışmalarda örgüt üyesi çocuklarını kaybeden Odabaşı ailesi süreci sonuna kadar desteklediğini belirtti.
     Yıldızhan ailesi, 10 Kasım 2012 tarihinde Siirtin Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhanı, Odabaşı ailesi de 2008 yılında terör örgütü PKKya katılan ve Silvanda çıkan çatışmada ölen oğulları Bedir Odabaşıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.
     Köydeki taziye evinde biraraya gelen Yıldızhan ve Odabaşı aileleri birbirleriyle görüşerek, acılarını paylaşıyor.
     AA muhabirine konuşan Remziye Yıldızhan (48), büyük emeklerle büyüttüğü oğlunun 4 ay önce şehit düştüğünü, 1 yıllık evli olan oğullarını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
     Her gün oğlu için gözyaşı döktüğünü anlatan Yıldızhan, Oğlumla saatlerce telefonda konuşurdum. Sesini özledim. Bizim yüreğimiz yandı. Başkan annelerin yüreği yanmasın. Çözüm süreci destekliyorum. Dilerim bundan sonra anneler ağlamaz diye konuştu.
    
     -Barış sağlanırsa çok iyi olur-
    
     Baba Sabri Yıldızhan da (55) süreci desteklediklerini belirterek, Bizim acımızı yaşayan bilir. Eğer barış sağlanırsa çok iyi olur. Bir an önce bunu yapsınlar. Keşke 10 yıl önce bunlar yapılsaydı. 30 yıldır kan akıyor. Evlat acısını ancak çeken bilir diyen Yıldızhan, şöyle konuştu:
     Biz de Odabaşı ailesi de çocuklarımızı toprağa verdik. Odabaşı ailesi ile görüşüyoruz. Oğlumun cenazesi köye geldiğinde en büyük Türk bayrağını Odabaşı ailesi evine astı. Bir an önce barış olsun. Herkes katkı sunmalı.
    
     -Başbakan Erdoğanı destekliyorum-
    
     Çözüm sürecini değerlendiren Bedir Odabaşının annesi Hayriye Odabaşı (64), artık çözüm ve barış olmasını istediklerini, başka annelerin yüreklerinin yanmasını istemediklerini belirtti.
     Köylerinde akrabalarından şehit ailelerinin de bulunduğunu aktaran Odabaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Hepimiz din kardeşiyiz. Taziyelerine gittik. Onlar da geldi. Oğlum Gaziantepte okuyordu. Çok mutlu olmuştum. Ne yoksullukla onu büyüttüm. Ne yapalım kaybettik. Artık anneler ağlamasın. Biz ağladık. Başka anneler ağlamasın. Süreç için çok mutluyum. Bir anneyi ancak bir anne anlar. Murat ve Bedir bir okulda okudular. Çocuklarımız arkadaştı. Birlikte büyüdüler. Başbakan Erdoğana sonuna kadar destek veriyorum. Gözyaşları dökülmesin.
     Baba Hüseyin Odabaşı da (66), Cenazelerimiz aynı şekilde defnedildi. Ben de Müslümanım, onlar da Müslüman. Ölümle bu iş bitmez. Barış olursa, bu iş sona erer. Bu sürece sonuna kadar destek veriyorum. Elimizden gelen bütün katkıyı sunarız. Oğlumun cenazesi geldiği zaman diğer oğlum da askerdeydi. Artık huzur gelsin dedi.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırın Çermik ilçesine bağlı Başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER