Diyarbakır Suriye Kardeşlik Girişimi

Diyarbakır Suriye Kardeşlik Girişimi -İldeki bazı sivil toplum kuruluşları Suriyeye yardım için girişim başlattı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Suriyeye yardım organizasyonu için girişim başlattıklarını duyurdu.
     Diclekent semtindeki bir kahvaltı salonunda basın toplantısı düzenleyen ve icra kurulu; Özgür-Der, Ay-Der, Anadolu Gençlik Derneği, İHH, Memur-Sen, Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği ile İhvan-Der temsilcilerinden oluşan girişim adına Hasip Yokuş açıklama yaptı.
     Yokuş, Suriyede yarım yüzyıldır Arap ulusalcısı, laik, despotik bir düzenin işbaşında olduğunu belirterek, bu düzenin hukuk, adalet ve insanlığın olmadığı ağır işkence ve katliamların vahşice işlendiği bir düzen olduğunu vurguladı.
     Bu durumun sadece Suriye için söz konusu olmadığını kaydeden Yokuş, batılıların sömürge sonrası yönetimleri devrettikleri batıcı, yerli işbirlikçiler eliyle yönetilen ülkelerin büyük çoğunda durumun farklı olmadığını söyledi.
     İki yıl önce Suriye halkının, çeşitli insani ve demokratik taleplerle 2 ay boyunca barışçı gösteriler düzenlediğini anımsatan Yokuş, rejimin olanlara önce keskin nişancılarla ardından uçak, tank, top ve şebbiha marifetiyle karşılık verdiğini ifade ederek, Baas rejimi her gün katliam zincirine yenisini eklerken, Suriye halkının feryadı uluslararası platformlardaki cılız bazı girişimlerin ötesine geçememekte. Emperyalist güçler, Esed sonrası yönetimde kendi çıkarlarını en üst düzeyde temsil etme kaygısıyla pazarlıkları uzatırken, en büyük bedeli bu mazlum halk ödemekte dedi.
     Zihin dünyamızda da gönül dünyamızda da hiçbir karşılığı olmayan suni sınırlarla birbirimizden ayrılmış olsak da bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Zira Antep ile Halep, Akçakale ile Telabyad, Nusaybin ile Kamışlının farkı ne ise bizle Suriye halkının farkı odur diyen Yokuş, özgür ve Müslüman bir Ortadoğunun çok şey ifade ettiğini, yaşanan süreci, zorla giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğinden kurtulmanın bir imkanı olarak gördüklerini dile getirdi.
     Yokuş, zulüm kimden gelirse gelsin mazlumun yanında yer almayı, İslami ve insani bir vecibe olarak gördüklerini bu nedenle Diyarbakırdaki sivil toplum kuruluşları olarak bu kampanyayı başlattıklarını vurgulayarak, Bu direnişin adı ister cihad, ister ayaklanma, ister devrim olsun... sözün bittiği yerde onuruyla direnen bir halk söz konusu. Bu halkın haklı mücadelesinin yanındayız. Şanlı direnişlerini destekliyoruz. Yardım çağrımız insani ve İslami duyarlılığını yitirmemiş, insanlık, adalet, özgürlük ve kardeşlik için bir iddiası, sözü olan tüm insanlaradır diye konuştu.
     Hasip Yokuş, Diyarbakırda Kardeşlerimiz Üşümesin, Aç Kalmasın adıyla başlattıkları kampanyanın broşürlerini kent genelinde dağıtacaklarını belirterek, bu broşürlerdeki İHHnın Ziraat Bankası hesaplarına para yatırılabileceğini bildirdi.
     Girişimde İHH adına yer alan Ercan Yıldız da, toplanan yardım miktarı ne olursa olsun İHHnın bunları Suriyeye ulaştırmada yardım edeceğini belirterek, nakdi yardımlarla, en çok ihtiyacı duyulan eşyaların sınıra yakın yerlerde alınarak Suriyelilere ulaştırılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan - Veysel Narlayan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır Suriye Kardeşlik Girişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER