Diyarbakırlı Muaythai sporcularının başarısı

Diyarbakırlı Muaythai sporcularının başarısı


DİYARBAKIR (A.A) - İstanbulda düzenlenen Dünya Muaythai Çocuklar ve Gençler Şampiyonasında Diyarbakırsporcular büyük başarı elde etti.
     Türkiye Muaythai Federasyonu ve IFMA Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu (IFMA) işbirliğiyle 13-17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbulda yapılan müsabakalara 39 ülkeden toplam 450 sporcu katıldı.
     Ahmet Cömert Spor Salonunda yapılan müsabakalarda Yıldızlar Kategorisinde 33 kiloda ringe çıkan Muhammed Yakup Attı, 2. olurken, aynı kategoride 67 kiloda mücadele eden Zahit Baran Daş ise 3. oldu.
     Muaythai Diyarbakır Temsilcisi Hikmet Attı, elde edilen başarının çok önemli olduğunu belirterek, İlk defa Diyarbakırdan sporcuların davet edildiği milli takımda iki önemli derece elde edildi. Yüzlerce sporcunun yer aldığı müsabakalarda böyle önemli bir başarının gelmesi bizim için tarihtir. Bu başarı, aynı zamanda gençlerimizin ne kadar yetenekli olduğunu göstermiştir dedi.
     İstanbuldaki şampiyona öncesinde Diyabakırsporun eski kulüp başkanı ve iş adamı Nurullah Edemenin sporculara büyük destek verdiğini belirten Attı, başarılı olan sporcularla Nurullah Edemen tek tek ilgilendiğini kendilerinin de Edemeni ziyaret ederek, verdiği destekten dolayı teşekkür ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakan / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Diyarbakırlı Muaythai sporcularının başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER